POZOR 10-20.6.2017 MÁME DOVOLENOU! Vaše objednávky s radostí odešleme ihned jak se vrátíme ;-)
  • 1 z 4

Levandulová čokoláda 51%, 45g, František Bačík

 

Mléčná čokoláda ryze české výroby doplněná o květy pravé levandule z Levandulového statku Bezděkov. 

Dostupnost Skladem
91 Kč
   
Kategorie Káva & čokoláda
 
 

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Tradiční čokoláda z ryze české výroby doplněná o květy pravé levandule z Levandulového statku Bezděkov!

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko, levandule.

Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Výroba čokolády:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela (sušená třtinová šťáva).

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.