POZOR 10-20.6.2017 MÁME DOVOLENOU! Vaše objednávky s radostí odešleme ihned jak se vrátíme ;-)
  • 1 z 4

Mletá vanilka bourbon Mauritius, 20g,

 

Mletá vanilka Bourbon Mauritius je pro svůj silný čokoládovo-višňový tón a bourbonový buket považována za nejsilnější mletou vanilku ze všech mletých vanilek. 

Dostupnost Skladem
449 Kč
   
Výrobce Vanilkový obchod
Stránky výrobce vanilkovyobchod.cz/
Kategorie Mletá vanilka
 
 

Síla mleté vanilky Bourbon Mauritius

Mletá vanilka Bourbon pochází z ostrova Mauritius a díky silnému čokoládovo-višňovému tónu a bourbonovému buketu je považována za nejsilnější mletou vanilku. Mletá vanilka Bourbon se zpracovává tradičním systémem zapářky a obsahuje čistě přírodní namleté vanilkové lusky. I malá špetka mleté vanilky Borubon provoní všechny kulinářské skvosty, do nichž ji přidáte. Hodí se do sladkých i slaných receptů.

Vanilkové lusky vanilky bourbon se sbírají a třídí na ostrově Mauritius, kde se zpracovávají tradičním způsobem "mokré zapářky". Je to velmi stará metoda, která probíhá tak, že se lusky sezbírají, následně spaří vodou okolo 80stupňů, pak se fermentují (prokvašují) v dřevěných sudech. Takto fermetované lusky se prosušují na slunci ve čtveratých truhlících - jistě je znáte z typických fotek a pokud ne, podívejte se do fotogalerie ;-) a pak se opět fermentují ve tmě. Tento proces probíhá opakovaně do té doby, až lusky dostávají svůj typický a nezaměnitelný bourbonový buket.

Mletá vanilka Bourbon Mauritius se hodí na slané i sladké

Vykoušejte mletou vanilku Bourbon na sladko ve Vanilkových pečených hruškách s javorovým sirupem nebo na slano ve Vanilkové kachně a cuketovém carpacciu. Mleté vanilky Bourbon stačí na půl kila těsta, krému nebo tekutiny 1-2 lžičky.

Kachna s Vanilkou Bourbon a cuketové carpaccio

POTŘEBUJETE:

Na kachnu:

-          1 kachní prsa

-          100g Vanilkového cukru třtinového nebi třtinového cukru s mletou vanilkou Bourbon

-          2 vanilkové lusky extra dlouhé nebo 1/2 lžičky mleté vanilky Bourbon

-          1 čajová lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného

-          1 lžička mleté kurkumy (nemusí být)

-          50 ml vody

-          2 čajové lžičky bílého vinného octa

-          1 lžíce olivového oleje

-          Mořská sůl

-          Mletý černý pepř

Cuketové carpaccio:

-          2 středně velké cukety

-          5 kávovýcch lžiček olivového olej

-          Mořská sůl smísená se špetkou mleté vanilky

-          Mletý černý pepř

-          Růžový pepř na ozdobu

POSTUP:

Cuketové carpaccio:

Umyjte a osušte cukety. Odstraníme konce cuket a nakrájíme podélně na tenké plátky, můžeme použít škrabku na brambory. Dáme plátky do salátové mísy a posypeme s olivovým olejem. Ochutíme solí a pepřem. Jemně rozdrtíme některé kuličky z růžového pepře, smícháme s ostatními a dáme stranou.

 Kachní prsa:

Rozdělte vanilkové lusky na půl, špičkou nože vyškrábněte semínka uvnitř lusků a na pánvi svařte s třtinovým cukrem a vodou po dobu několika minut dokud směs nezhoustne. Pánev odstavte a připravte marinádu smícháním octa, koření a zbývající vody. Kachní prsa osolíme a opepříme, přidáme do marinády a necháme marinovat alespoň dvě hodiny v ledničce.

Předehřejte troubu na 150 °C. Vyjměte kachní prsa z marinády a dejte marinádu stranou. Kachní prsa orestujte na každé straně na vanilkovém oleji, a pak maso pečte po dobu 10 minut v rozehřáté troubě, občas podlejte vodou. Kachní prsa servírujeme na cuketovém carpaccio a posypeme připraveným růžovým pepřem.

 Skladujete při pokojové teplotě, stejně jako běžné koření. Složení: Vanilka bourbon mletá.  Balení: uzavíratelný sáček 20g. Země původu: Mauritius 1g=15,25kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.