Mletá vanilka Tahitensis z Indonésie, od 5g
Související produkty
Detailní popis produktu
Odkud pochází mletá vanilka Tahitensis
Mletá vanilka Tahini se pěstuje v Indonésii pod rukama farmáře Hermanta (na fotografii) a suší vzduchem. Podle Hermanta je jeho mletá vanilka Tahini "ta nejlepší na světě". Tvrzení si může dovolit. Spolu se svojí rodinou věnuje mleté vanilce Tahini každou volnou chvíli.
Rozmanitost využití mleté vanilky Tahitensis
Mletá vanilka Tahini je výborné koření pro osvěžující sladké dezerty. Chuť mleté vanilky Tahini se dokonale snoubí s letním pečeným nebo grilovaným ovocem. Skvěle se hodí na pečená jablka a hrušky. Naprosto neodolatelná je však mletá vanilka Tahini v kombinaci s ananasem a třtinovým cukrem pečeném na grilu nebo ve svěžím rebarborovém dezertu v kombinaci s javorovým sirupem.
Mleté vanilky Tahini stačí na půl kila těsta, krému nebo tekutiny 1 lžíce. Její vůně je velmi jemná.
REBARBOROVÝ DEZERT S MLETOU VANILKOU TAHINI
POTŘEBUJETE:
- 2 stonky rebarbory
- 2 zelená jablka
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce mleté vanilky Tahini
POSTUP:
Jablka nakrájíme na kostky, rebarboru na velmi tenká kolečka. Vše smícháme s javorovým sirupem a mletou vanilkou Tahini a necháme půl hodiny odležet. Mletá vanilka Tahini se mezitím v celé své sladkosti krásně rozvoní.
Podáváme se snítkem máty nebo kopečkem citronové zmrzliny.
Skladujeme při pokojové teplotě, stejně jako běžné koření.
Složení: Vanilka Tahini mletá
Balení: uzavíratelný sáček
Země původu: indonésie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.