Výrobce: Vanilkový obchod

2ks Vanilkové lusky Vanilka bourbon, Mauritus, 18cm

394 Kč
Skladem (1 ks)

Vanilkové lusky extra dlouhé jsou v prime Gourmet kvalitě. Vanilkové lusky extra dlouhé jsou lusky vanilky Bourbon a jeden kus měří 18cm. Vanilkové lusky extra dlouhé jsou dováženy z vanilkového ostrova Mauritius. 

Kategorie: Vanilkové lusky

Vanilka Bourbon se hodí do těst, krémů, náplní, buchet, dortů a všeho pečení, také do mléčných shaků. Připravit z ní můžete výborné alkoholické i nealko koktejly (spojení vanilka, třtinový cukr a rum je na Mauriciu velmi oblíbená a je vážně neodolatelná). Vanilka se hodí také do čaje - například vanilkový čaj roiboos připravíte tak, že vložíte podélně rozříznutý lusk do horkého čaje a necháte chvíli odstát.

Výborná je vanilka bourbon do marinád na grilování masa, na pečená masa a na nakládané sýry. Ano opravdu na slaná jídla! Typickým znakem vanilky bourbon je lehce kouřový nádech a bourbonový odstín vůně, který dodá masovým pokrmům velmi intenzivní chuť i vůni (podobá se například vaření s černým pivem nebo na medu).

Všem jídlům i nápojům dodá chuť i vůni tak nezaměnitelnou a originální - vanilka patří hned po šafránu k nejdražším a nejlepším kořením světa.

Skladování vanilky:

Vanilku skladujeme při pokojové teplotě bez přístupu vzduchu. Vanilkový lusk můžeme třeba obalit potravinářskou fólií nebo použít mikrotenový sáček. Mletou vanilku nejlépe uchováme tradiční kořence, nebo stejně, jako běžné koření v sáčku. Nedávejte vanilku nikdy do chladničky, ztratila by svoji typickou vůni a lusky by se vysušily!

Domácí tvarohová zmrzlina

Suroviny:

250 g tvarohu

120 g zakysané smetany

5 polévkových lžic moučkového cukru

100 g hořké čokolády + 4 -5 rozdrcených kakaových bobů na ozdobení

2 lžičky vanilkové pasty nebo 2 vanilkové lusky (podélně rozkrojte a vyškrábněte špičkou nože vnitřek lusku, který použijete)

Postup:

Vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkovou pastu nebo vnitřek vanilkového lusku (Pokud máte rádi opravdu hodně intenzivní vanilkovou zmrzlinu, dejte obojí – pastu i lusk). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a vyšleháme spolu s tvarohovou směsí. Vše rozdělíme do misek, posypeme drcenými kakaovými boby a misky vložíme do mrazáku

Příprava vanilky před vařením:

Vanilkové lusky podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme vnitřek lusku, který potom použijeme pro vaření. Slupku lusku nevyhazujte, naopak, dejte ji do láhve s mlékem, který vám vanilka nádherně provoní a k snídani si vychutnáte výborné vanilkové mléko.

Vanilku mletou a vanilkový extrakt nemusíte nijak připravovat. Stačí přidat tam, kde chcete cítit nádhernou vanilkovou vůni. 

Domácí vanilkový bourbon:

2 lusky vanilky podélně rozřízněte a vložte do láhve, zalijte půl litrem kvalitního alkoholu (kvalitní vodka, třtinový rum, bourbon...) , uzavřete a za 4 týdny máte výborný vanilkový bourbon. Krásný dárek, který potěší! 

Balení vakuum, cca 18cm, Prime/Gourmet, 30-35%vlhkost

Vanilkový cukr třtinový, 100g
129 Kč

Vanilkový cukr třtinový je kombinací pravého třtinového cukru Dark demerara a mleté vanilky Bourbon, dovážené z vanilkového ostrova Mauritius.

Skladem  (> 10)
Detail
Vanilková sůl - Fleur de sel, 40g
Akce Novinka Tip
148 Kč

Vanilková Fleur de Sel harmonicky sladí vaše sladké a kyselé pokrmy. Vanilková sůl - Fleur de Sel perfektně dochutí mořské plody a drůbež, ale také sladké moučníky a dezerty, zejména ty karamelové.

Skladem  (> 10)
Detail

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: