Meruňková marmeláda s vanilkou

meruňkvá marmeláda s pravou vanilkou

Budete potřebovat:

1 kg meruněk
300 g krupicového cukru
lžička kyseliny citronové
želírující přípravek

1lžíce některé z vanilkových esencí: Vanilkovou pastu (se semínky) nebo vanilkový extrakt (bez semínek)

Meruňky povařte do měkka. Přidejte želírovací přípravek a znovu chvíli povařte. Přidejte cukr a... zase vaříme! :-) Asi tak 5 minut. Na závěr vmícháme vanilkovou pastu nebo vanilkový extrakt. 

Udělejte si marmeládový test: Půl čajové lžičky marmelády vyklopte na talíř. Po chvilce by měla začít tuhnout. Tuhne? Pak můžete nalévat do sklenic :-) Na závěr pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru. Po vychladnutí skotrolujte, zda se víčka vtáhla dovnitř.