Do středy 20.12. posíláme balíčky s doručením do Vánoc.

Pavlova s pravou vanilkou!

pavlova s pravou vanilkou

Budete potřebovat:

Na pusinku:

230 g cukru krupice

4 bílky

špetka soli

2 lžičky škrobu

1 lžička vinného octa

Na krém:

1 kelímek šlehačky (alespoň 31%)

1 vanička polotučného tvarohu

5 lžic cukru (kdo rád víc, přidá, kdo míň, ubere)

1-3 lžičky vanilkového extraktu (bez zrníček) nebo vanilkové pasty (se zrníčky), jak moc chcete Pavlovu vanilkovou, záleží na vás ;- ) . TIP: Nejlépe se hodí ta z Mauritia

Jdeme na to!

Připravte si pusinku:

Troubu rozpálíme na 170°C . V míse ušleháme bílky se špetkou soli. Ze začátku šleháme velmi mírně, na 1 stupeň elektrického šlehače. Jakmile sníh ztuhne a začnou se dělat „špičky“ přidáváme postupně i cukr.

Když je cukr dobře zapracovaný k bílkům, přidáme škrob, zašleháme a pak přidáme ocet. My zkoušeli s octem balsamico a rozhodně doporučujeme   Výsledná hmota musí být opravdu velmi hustá.

Upečte, usušte:

Na plech dáme pečící papír. Bílkovou hmotu naneseme doprostřed plechu a opatrně rozetřeme do kruhu, asi 18cm v průměru.

Vložíme do trouby a ihned stáhneme na 150 stupňů.

Pečeme asi 80minut. Když je pusinka upečená, měl by být lehce růžový, asi jako když se pečou laskonky. Pusinku necháme vychladnout.

Vyšlehejte Vanilkový krém:

Pravá Pavlova se zdobí jen vyšlehanou šlehačkou s ovocem. Zkuste to i s tvarohem! Ušlehejte šlehačku. Tvaroh, cukr a extrakt z pravé vanilky vyšlehejte. Opatrně vmíchejte šlehačku do tvarohu.

Ozdobte:

Ozdobte pusinku krémem, nahoru dejte jakékoli oblíbené ovoce a máte hotovo! Recept zní složitě, ale vůbec se toho nebojte. Je jednoduchý a opravdu výborný. Krásně vypadá, voní po pravé vanilce a rozplývá se na jazyku ;-)

TIP: Můžete si udělat také vícepatrovou Pavlovu, stačí upéct dvě pusinky a udělat ještě jednou tolik krému. Pak vše jednoduše navrstvíte jako dort :-)

 pavlova s pravou vanilkou2