Vanilková kachna a cuketové carpaccio

kachna a carpacio

Suroviny

Na kachnu:

1 kachní prsa

100g Třtinový cukr s vanilkou bourbon

2 vanilkové lusky nebo 1/2 lžičky mleté vanilky

1 čajová lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného

1 lžička mleté ​​kurkumy (nemusí být)

50 ml vody

2 čajové lžičky bílého vinného octa

1 lžíce olivového oleje

Mořská sůl

Mletý černý pepř

Cuketové carpaccio:

2 středně velké cukety

5 kávovýcch lžiček olivového olej

Mořská sůl smísená se špetkou mleté vanilky

Mletý černý pepř

Růžový pepř na ozdobu

 

Postup

Cuketové carpaccio :

Umyjte a osušte cukety

Odstraníme konce cuket a nakrájíme podélně na tenké plátky, můžeme použít škrabku na brambory

Dáme plátky do salátové mísy a posypeme s olivovým olejem

Ochutíme solí a pepřem

Jemně rozdrtíme některé kuličky z růžového pepře, smícháme s ostatními a dáme stranou.

Kachní prsa :

Rozdělte vanilkové lusky na půl, špičkou nože vyškrábněte semínka uvnitř lusků a na pánvi svařte s třtinovým cukrem a vodou po dobu několika minut dokud směs nezhoustne.

Pánev odstavte a připravte marinádu smícháním octa, koření a zbývající vody.

Kachní prsa osolíme a opepříme, přidáme do marinády a necháme marinovat alespoň dvě hodiny v ledničce .

Předehřejte troubu na 150 ° C.

Vyjměte kachní prsa z marinády a dejte marinádu stranou .

Kachní prsa orestujte na každé straně na vanilkovém oleji, a pak maso pečte po dobu 10 minut v rozehřáté troubě, občas podlejte.

Kachní prsa servírujeme na cuketovém carpaccio a posypeme připraveným růžovým pepřem.