POZOR 10-20.6.2017 MÁME DOVOLENOU! Vaše objednávky s radostí odešleme ihned jak se vrátíme ;-)

Vanilkové rohlíčky babičky Jarky

vanilkove rohlicky

 

 

Na 2 menší plechy budete potřebovat:

200g hladké mouky

70g moučkového cukru + na obalení

70g mletých mandlí

140g másla

1 lžička mleté vanilky + další na promíchání s cukrem na obalení  poměru 50g mleté vanilky na 1kg cukru

Postup:

1. Suroviny vyndejte z lednice asi půl hodiny před přípravou, aby došly pokojové teploty.

2. Prosejte na vál mouku i cukr, přidejte mleté mandle a na kostky nakrájené máslo. Zpracujte těsto a nechte ho aspoň hodinu odpočívat v lednici. Ideální je ho tam nechat přes noc. Suroviny se krásně rozleží a výsledné rohlíčky budou křehčí.

3. Po odležení tvarujte z těsta rohlíčky, které pečte na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 stupních do zlatova. Horké rohlíčky obalujte v cukru promíchaném s vanilkou.

TIP: Kdo chcete mít rohlíčky sněhobílé: Nedávejte do cukru na obalování mletou vanilku a do těsta použijte namísto mleté vanilky 1 lžičku vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty. Rohlíčky budou krásně voňavé a přitom sněhobílé ;-)

Recept, který jsem dostala od své babičky, najdete také v časopise Apetit PROSINEC 2016 nebo ve Vanilkové kuchařce

vanilkove rohlicky_1

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.