Vanilkový cheesecake

vanilkový cheesecake

Budete potřebovat:

910 g smetanového sýra (ricotta)

150 g cukru

2 vejce

2 čajové lžičky BIO extraktu z vanilky

1 čajová lžička z kukuřičné mouky

230 g čerstvé smetany

Spodní část cheesecaku:

125 g máslových sušenek

85 g měkkého másla

50 g cukru

Jak na to:

Předehřejte troubu na 200 ° C.

Rozdrťte sušenky, přidejte máslo a 50g cukru.

Rovnoměrně pokryjte dno dortové formy touto směsí a dejte na 20minut do lednice.

Vyšlehejte 150 g cukru se smetanovým sýrem, přidejte vejce, vanilkový extrakt BIO, kukuřičný škrob a promíchejte.

Nakonec přidejte čerstvou smetanu. Dortovou formu s připraveným základem vyjměte z lednice a nalijte na ni smetanovou směs. Pečte asi 35 minut.

Vypněte troubu a nechte dvířka trouby otevřené, aby se cheesecake uvnitř pomalu ochladil. Zabráníte tak vytvoření trhlin na povrchu.

Na závěr ještě schlaďte v lednici a podávejte s ovocem a můžete také jemně ozdobit kouzelnou vanilkovou pastou.