Zelený chřest s vanilkovým balsamico

vanilkovy chrest

 

½ kg chřestu

1 lžíce balsamica

1 lžíce olivového oleje

3 lžičky Fleur de sel s vanilkou

několik kapek citronu

1. Umyjte chřest a odstraňte tvrdé konce.

2. Do velkého hrnce dejte vodu s citronem a přiveďte ji k varu. Ponořte stonky chřestu do vody a velmi rychle povařte, stačí asi jen 90 sekund.

3. Nalijte do cedníku a opláchněte velmi studenou vodou z kohoutku (nebo vložte do mísy s vodou a kostkami ledu). Studená voda zajistí chřestu jasně zelenou barvu, který pak bude krásně křupavý.

4. V malé misce rozšleháme vanilkovou sůl Fleur de sel s octem balsamico a olivovým olejem. Soli si případně přidejte podle chuti.

5. Chřest zálivkou pokapeme nebo s ní chřest promícháme. Podáváme teplé nebo studené, podle chuti :-)