Extra naducané vanilkové lusky! MAURICIUS, +18cm, 5,5g - 6,5g

207 Kč 207 Kč / 1 ks
Vyprodáno
Počet kusů
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Mackové, kterých máme v zásilce vždycky jen pár! Dvojnásobně těžké a extra voňavé. 1 lusk váží minimálně 5,5g. Jen pár kusů a do vyprodání!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nejvoňavější lusky, které jste kdy ochutnali! V každém lusku ucítíte:

  • Silnou čokoládu, višně, cherry, bourbonový buket
  • Netradičně kořeněnou vanilku
  • Zemité kořeněné tóny

Jeden takovýto veliký lusk vydá za dva až tři běžné kousky z obchoďáku! Lusky dovážíme z mauricijské plantáže přímo k vám.

1200x628_vanoce_lusky

Vanilka Bourbon se hodí do těst, krémů, náplní, buchet, dortů a všeho pečení, také do mléčných shaků. Připravit z ní můžete výborné alkoholické i nealko koktejly (spojení vanilka, třtinový cukr a rum je na Mauriciu velmi oblíbená a je vážně neodolatelná). Vanilka se hodí také do čaje - například vanilkový čaj roiboos připravíte tak, že vložíte podélně rozříznutý lusk do horkého čaje a necháte chvíli odstát.

Výborná je vanilka bourbon do marinád na grilování masa, na pečená masa a na nakládané sýry. Ano opravdu na slaná jídla! Typickým znakem vanilky bourbon je lehce kouřový nádech a bourbonový odstín vůně, který dodá masovým pokrmům velmi intenzivní chuť i vůni (podobá se například vaření s černým pivem nebo na medu).

Všem jídlům i nápojům dodá chuť i vůni tak nezaměnitelnou a originální - vanilka patří hned po šafránu k nejdražším a nejlepším kořením světa.

Skladování vanilky:

Vanilku skladujeme při pokojové teplotě bez přístupu vzduchu. Vanilkový lusk můžeme třeba obalit potravinářskou fólií nebo použít mikrotenový sáček. Mletou vanilku nejlépe uchováme tradiční kořence, nebo stejně, jako běžné koření v sáčku. Nedávejte vanilku nikdy do chladničky, ztratila by svoji typickou vůni a lusky by se vysušily!

Příprava vanilky před vařením:

Vanilkové lusky podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme vnitřek lusku, který potom použijeme pro vaření. Slupku lusku nevyhazujte, naopak, dejte ji do láhve s mlékem, který vám vanilka nádherně provoní a k snídani si vychutnáte výborné vanilkové mléko.

Vanilku mletou a vanilkový extrakt nemusíte nijak připravovat. Stačí přidat tam, kde chcete cítit nádhernou vanilkovou vůni. 

Domácí vanilkový bourbon:

4 lusky vanilky podélně rozřízněte a vložte do láhve, zalijte půl litrem kvalitního alkoholu (kvalitní vodka, třtinový rum, bourbon...) , uzavřete a za 4 týdny máte výborný vanilkový bourbon. Krásný dárek, který potěší! 

Balení vakuum, vanilkový lusk cca 12cm, Prime/Gourmet, 30-35%vlhkost

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
5
BN Avatar autora | 30.11.2017
Vanilkové lusky to je potěšení při pečení. Ať je přidáte kamkoliv, okamžitě zjistíte rozdíl. Všechno je voňavější a má to tu "božskou" příchuť. A lusky z vanilkového obchodu jsou čerstvé a báječně voní...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení