Extra naducané vanilkové lusky! MAURICIUS

127 Kč 564 Kč 138 Kč od 127 Kč 127 Kč / 1 ks 113 Kč / 1 ks 138 Kč / 1 ks
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Počet kusů
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Mackové, kterých máme v zásilce vždycky jen pár! Naducané a extra voňavé. Jen pár kusů a do vyprodání!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nejvoňavější lusky, které jste kdy ochutnali! V každém lusku vás pozdraví mauricijské slunce a každá vanilka má stejně jako parfém svoje typické vůně. Ve vanilce bourbon z Mauricia ucítíte:

  • Silnou vůni vanilky bourbon
  • Čokoládu
  • Višně, cherry
  • Med

... a na konci vás čeká opojný bourbonový buket

Jeden takovýto veliký lusk vydá za dva až tři běžné kousky z obchoďáku! Lusky dovážíme z mauricijské plantáže přímo k vám.

1200x628_vanoce_lusky

Vanilka Bourbon se hodí do těst, krémů, náplní, buchet, dortů a všeho pečení, také do mléčných shaků. Připravit z ní můžete výborné alkoholické i nealko koktejly (spojení vanilka, třtinový cukr a rum je na Mauriciu velmi oblíbená a je vážně neodolatelná). Vanilka se hodí také do čaje - například vanilkový čaj roiboos připravíte tak, že vložíte podélně rozříznutý lusk do horkého čaje a necháte chvíli odstát.

Výborná je vanilka bourbon do marinád na grilování masa, na pečená masa a na nakládané sýry. Ano opravdu na slaná jídla! Typickým znakem vanilky bourbon je lehce kouřový nádech a bourbonový odstín vůně, který dodá masovým pokrmům velmi intenzivní chuť i vůni (podobá se například vaření s černým pivem nebo na medu).

Všem jídlům i nápojům dodá chuť i vůni tak nezaměnitelnou a originální - vanilka patří hned po šafránu k nejdražším a nejlepším kořením světa.

Skladování vanilky:

Vanilku skladujeme při pokojové teplotě bez přístupu vzduchu. Vanilkový lusk můžeme třeba obalit potravinářskou fólií nebo použít mikrotenový sáček. Mletou vanilku nejlépe uchováme tradiční kořence, nebo stejně, jako běžné koření v sáčku. Nedávejte vanilku nikdy do chladničky, ztratila by svoji typickou vůni a lusky by se vysušily!

Příprava vanilky před vařením:

Vanilkové lusky podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme vnitřek lusku, který potom použijeme pro vaření. Slupku lusku nevyhazujte, naopak, dejte ji do láhve s mlékem, který vám vanilka nádherně provoní a k snídani si vychutnáte výborné vanilkové mléko.

Vanilku mletou a vanilkový extrakt nemusíte nijak připravovat. Stačí přidat tam, kde chcete cítit nádhernou vanilkovou vůni. 

Domácí vanilkový bourbon:

4 lusky vanilky podélně rozřízněte a vložte do láhve, zalijte půl litrem kvalitního alkoholu (kvalitní vodka, třtinový rum, bourbon...) , uzavřete a za 4 týdny máte výborný vanilkový bourbon. Krásný dárek, který potěší! 

Balení vakuum, vanilkový lusk, Prime/Gourmet, 30-35%vlhkost

5
BN Avatar autora | 30.11.2017
Vanilkové lusky to je potěšení při pečení. Ať je přidáte kamkoliv, okamžitě zjistíte rozdíl. Všechno je voňavější a má to tu "božskou" příchuť. A lusky z vanilkového obchodu jsou čerstvé a báječně voní...

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.