Banánová bábovka s vanilkou a equadorským kakaem

  • 4 banány
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek krupicového cukru nebo javorového sirupu
  • 1 a půl hrnku polohrubé mouky
  • hrst mletých vlašských ořechů
  • 1-2 lžičky vanilkové pasty
  • 2 lžíce equadorského kakaa
  • šťávu z půlky citronu
  • prášek do pečiva
  • špetka vanilkové soli

Jak na to:

  1. Troubu si předehřejte na 150 stupňů a připravte si vymazanou formu na bábovku.
  2. Banány rozmačkejte vidličkou, přidejte vanilkovou pastu a šťávu z citronu. V druhé míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny, pak postupně zašlehávejte olej.
  3. Rozmačkané banány přidejte k vaječné směsi, přisypejte všechny zbývající ingredience včetně vanilkové soli a ušlehejte jemně krémové těsto.
  4. Třičtvrtiny těsta vlijte do formy, do zbytku těsta prosejte 2 lžíce equadorského kakaa a zamíchejte.
  5. Tmavou směs nalijte do formy na tu světlou. Vezměte špejli a zlehka obě směsi promíchejte. Vytvoří se zajímavé mramorování.
  6. Pečte 30-40 minut, hotovou bábovku poznáte tak, že se kraje odlepují od formy.

bananova_babovka_s_vanilkou_a_kakaem