...úžasné a nejlepší perníčky na celém světě, protože jsou stále měkké! Napsala jsem si do své kuchařky už před léty :-)
Vyzkoušejte si je také ;-) Na jednu velkou krabici perníčků budete potřebovat:
800g žitné mouky
4 vejce
240g rostlinného tuku
8 lžic medu
250g třtinového cukru krystal a 50g vanilkového cukru třtinového
6 hřebíčků (podrťte)
3 kapky extraktu z listů skořice
3 lžičky vanilkového extraktu Double Vanilla , může být klidně i vanilková pasta ;-)
kůra z jednoho citronu
lžíce jedlé sody
100g mletých vlaškých ořechů
Postup je expres rychlý :-) :
Ze všech surovin uděláme v robotu krásné těsto, které necháme jeden až tři dny v chladu. Poté vyválíme, vykrájíme perníčky, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 180 stupňů dozlatova.