Suché vanilkové lusky? Oživte je!

Máte doma suchý vanilkový lusk a nevíte si rady? Nezoufejte, máme jednoduchý návod, jak udělat z tvrdého a suchého lusku zase krásně šťavnatý!

Rovnou to zkuste s vanilkovými lusky Grade B, které se k tomu perfektně hodí a jsou levnější, než čerstvé lusky!

Jak oživit suchý vanilkový lusk?

Jednoduchý návod, jak si ze suchého lusku uděláte čerstvý! Stačí vám k tomu jen kvalitní alkohol a sklenička. Vnitřek lusku bude krásně měkký a bude vám připomínat vanilkovou pastu, se kterou se krásně pracuje.

lusk_střih1_1

Postup:

  1. Ustřihněte špičku suchého lusku.
  2. Skleničku na "panáka" nebo jinou malou úzkou skleničku naplňte do 1/3 vodkou.
  3. Lusk postavte do sklenky s vodkou ustřiženým koncem dolů (lusk bude na ponořeném konci stát v alkoholu).
  4. Nechte alespoň 24 hodin v temnu při pokojové teplotě. Lusk krásně změkne a vnitřek budete moct lehce vyškrábnout špičkou nože.

 K oživení lusku můžete použít jakýkoli alkohol. Vodka je bez chuti a vůně. Naopak třeba brandy lusku propůjčí svoje zajímavé aroma.

TIP: Vyzkoušejte oživit vanilkové lusky třídy B, které jsou pro tuto metodu přímo jako dělané. 

lusk napul_maly