Ochutnávka mletých vanilek
Související produkty
Detailní popis produktu
Pošleme vám od každé vanilky jeden 10g sáček! Můžete se těšit na:
- Mletou vanilku bourbon z Mauricia
- Mletou vanilku Tahitensis z Indonésie
- BIO mletou vanilku z Madagaskaru
- Mletou vanilku z ostrova BALI
- zajímavý Mix vanilky Tahitensis a Bourbon
1. Mletá vanilka Bourbon Mauricius
Mletá vanilka Bourbon pochází z ostrova Mauritius a díky silnému čokoládovo-višňovému tónu a bourbonovému buketu je považována za nejsilnější mletou vanilku. Mletá vanilka Bourbon se zpracovává tradičním systémem zapářky a obsahuje čistě přírodní namleté vanilkové lusky. I malá špetka mleté vanilky Borubon Mauritius provoní všechny kulinářské skvosty, do nichž ji přidáte. Silné mleté vanilky Bourbon stačí na půl kila těsta, krému nebo tekutiny 1-2 lžičky.
Vanilkové lusky vanilky bourbon se sbírají a třídí na ostrově Mauritius, kde se zpracovávají tradičním způsobem "mokré zapářky". Je to velmi stará metoda, která probíhá tak, že se lusky sezbírají, následně spaří vodou okolo 80stupňů, pak se fermentují (prokvašují) v dřevěných sudech. Takto fermetované lusky se prosušují na slunci ve čtveratých truhlících - jistě je znáte z typických fotek a pokud ne, podívejte se do fotogalerie ;-) a pak se opět fermentují ve tmě. Tento proces probíhá opakovaně do té doby, až lusky dostávají svůj typický a nezaměnitelný bourbonový buket.
2. Mletá vanilka Tahitensis z Indonésie
Mletá vanilka Tahini se pěstuje v Indonésii pod rukama farmáře Hermanta (na fotografii) a suší vzduchem. Podle Hermanta je jeho mletá vanilka Tahini "ta nejlepší na světě". Tvrzení si může dovolit. Spolu se svojí rodinou věnuje mleté vanilce Tahini každou volnou chvíli.
Rozmanitost využití mleté vanilky Tahitensis
Mletá vanilka Tahini je výborné koření pro osvěžující sladké dezerty. Chuť mleté vanilky Tahini se dokonale snoubí s letním pečeným nebo grilovaným ovocem. Skvěle se hodí na pečená jablka a hrušky. Naprosto neodolatelná je však mletá vanilka Tahini v kombinaci s ananasem a třtinovým cukrem pečeném na grilu nebo ve svěžím rebarborovém dezertu v kombinaci s javorovým sirupem.
Mleté vanilky Tahini stačí na půl kila těsta, krému nebo tekutiny 1 lžíce. Její vůně je velmi jemná.
3. Mletá vanilka BALI
Tuto mletou vanilku pěstují farmáři na Bali a pro mletí vybrali jen ty nejlepší vanilkové lusky.
Ve vůni ucítíte typicky sladkou vanilku spolu s širokou paletou dalších sladkých tónů jako jahody, třešně, sladké hrozny i jemné květinové tóny.
S mletou vanilkou se i obyčejná bábovka změní v neodolatelný dezert. Stačí jí na 1 – 2 lžičky na půl kila těsta, krému nebo půl litru tekutiny.
4. BIO Mletá vanilka Madagaskar
Mletá vanilka bourbon v BIO kvalitě, jejíž využitelnost je bleskurychlá a velmi rozličná. Pouze vsypete takové množství mleté vanilky, kolik potřebujete. Vanilka se vám v jídle nádherně rozvoní, každé jídlo pak dostane velmi intenzivní chuť i vůni, i obyčejná bábovka se změní v neodolatelný dezert! Mletá vanilka nese certifikaci BIO. Není tedy chemicky ošetřená, nepoužívají se pesticidy ani jiné chemikálie, prostě jen čistá příroda :-)
Mletá vanilka Bourbon pochází z ostrova Madagaskar a díky silnému čokoládovo-višňovému tónu a bourbonovému buketu je považována za nejsilnější mletou vanilku. Mletá vanilka Bourbon se zpracovává tradičním systémem zapářky a obsahuje čistě přírodní namleté vanilkové lusky. I malá špetka mleté vanilky Borubon Mauritius provoní všechny kulinářské skvosty, do nichž ji přidáte. Silné mleté vanilky Bourbon stačí na půl kila těsta, krému nebo tekutiny 1-2 lžičky.
5. Mletá vanilka MIX TAHITENSIS A BOURBON
Smíchali jsme 90% jemné vanilky Tahitensis a 10% silné vanilky bourbon. Vznikla příjemná květinová vůně vanilky tahini, která je podtržená vyšší intenzitou lehkých tónů čokolády jako u vanilky bourbon.
Směs vanilek namíchali farmáři na Madagascaru a moc se jim to povedlo!
Vanilka Tahini/Bourbon je nejlepší pro ty, co nejraději pečou. Je naprosto úžasná v teplé kuchyni, kde se krásně rozvoní.
Vyrobte si doma vanilkový olej, ve kterém uvidíte i zrníčka!
Budete potřebovat:
- Lžíce mleté vanilky
- 2 dl kvalitního oleje
Postup:
- Olej zahřejte v rendlíku na přibližně 60stupňů. Poznáte to tak, že nad pánví s olejem budete cítit teplo, ale ne horko (pozor, ať se nespálíte!).
- Přidejte mletou vanilku a minutu ohřívejte a promíchávejte.
- Odstavte z plotny a nechte směs úplně vychladnout.
- Na závěr promíchejte a přelijte do lahve s uzávěrem.
TIP: Studenou směs dejte do výkonného robotu a na nejvyšší otáčky vyšlehejte (můžete použít i běžný tyčový mixér). Získáte krémový vanilkový olej, který je super třeba na:
- ovocný salát
- pár kapek na ozdobu všech sladkách minutek: palačinky, lívanečky, trhanec, placky....
- do chia pudinku
- do kaší, jogurtů i musli
Skladujeme při pokojové teplotě, stejně jako běžné koření. Složení: Vanilky mleté. Balení: uzavíratelný sáček 10g. Země původu: Mauritius, Madagascar, Indonésie. Dovozce: WE2 sro. Moutnice 187, 66455 Moutnice IČ: 03021327, DIČ: CZ03021327 www.vanilkovyobchod.cz
Proč mám ráda mletou vanilku?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.