Ochutnávka 3 mletých vanilek
Související produkty
Detailní popis produktu
Pošleme vám od každé vanilky jeden ochutnávkový 5g sáček! Můžete se těšit na:
- Mletou vanilku bourbon z Mauricia
- Mletou vanilku z ostrova BALI
- Zajímavý Mix vanilky Tahitensis a Bourbon
1. Mletá vanilka Bourbon Mauricius
Mletá vanilka Bourbon pochází z ostrova Mauritius a díky silnému čokoládovo-višňovému tónu a bourbonovému buketu je považována za nejsilnější mletou vanilku. Mletá vanilka Bourbon se zpracovává tradičním systémem zapářky a obsahuje čistě přírodní namleté vanilkové lusky. I malá špetka mleté vanilky Borubon Mauritius provoní všechny kulinářské skvosty, do nichž ji přidáte. Silné mleté vanilky Bourbon stačí na půl kila těsta, krému nebo tekutiny 1-2 lžičky.
Vanilkové lusky vanilky bourbon se sbírají a třídí na ostrově Mauritius, kde se zpracovávají tradičním způsobem "mokré zapářky". Je to velmi stará metoda, která probíhá tak, že se lusky sezbírají, následně spaří vodou okolo 80stupňů, pak se fermentují (prokvašují) v dřevěných sudech. Takto fermetované lusky se prosušují na slunci ve čtveratých truhlících - jistě je znáte z typických fotek a pokud ne, podívejte se do fotogalerie ;-) a pak se opět fermentují ve tmě. Tento proces probíhá opakovaně do té doby, až lusky dostávají svůj typický a nezaměnitelný bourbonový buket.
2. Mletá vanilka BALI
Tuto mletou vanilku pěstují farmáři na Bali a pro mletí vybrali jen ty nejlepší vanilkové lusky.
Ve vůni ucítíte typicky sladkou vanilku spolu s širokou paletou dalších sladkých tónů jako jahody, třešně, sladké hrozny i jemné květinové tóny.
S mletou vanilkou se i obyčejná bábovka změní v neodolatelný dezert. Stačí jí na 1 – 2 lžičky na půl kila těsta, krému nebo půl litru tekutiny.
3. Mletá vanilka MIX TAHITENSIS A BOURBON
Smíchali jsme 90% jemné vanilky Tahitensis a 10% silné vanilky bourbon. Vznikla příjemná květinová vůně vanilky tahini, která je podtržená vyšší intenzitou lehkých tónů čokolády jako u vanilky bourbon.
Směs vanilek namíchali farmáři na Madagaskaru a moc se jim to povedlo!
Vanilka Tahitensis/Bourbon je nejlepší pro ty, co nejraději pečou. Je naprosto úžasná v teplé kuchyni, kde se krásně rozvoní.
Vyrobte si doma vanilkový olej, ve kterém uvidíte i zrníčka!
Budete potřebovat:
- Lžíce mleté vanilky
- 2 dl kvalitního oleje
Postup:
- Olej zahřejte v rendlíku na přibližně 60stupňů. Poznáte to tak, že nad pánví s olejem budete cítit teplo, ale ne horko (pozor, ať se nespálíte!).
- Přidejte mletou vanilku a minutu ohřívejte a promíchávejte.
- Odstavte z plotny a nechte směs úplně vychladnout.
- Na závěr promíchejte a přelijte do lahve s uzávěrem.
TIP: Studenou směs dejte do výkonného robotu a na nejvyšší otáčky vyšlehejte (můžete použít i běžný tyčový mixér). Získáte krémový vanilkový olej, který je super třeba na:
- ovocný salát
- pár kapek na ozdobu všech sladkách minutek: palačinky, lívanečky, trhanec, placky....
- do chia pudinku
- do kaší, jogurtů i musli
Skladujeme při pokojové teplotě, stejně jako běžné koření. Složení: Vanilky mleté. Balení: uzavíratelné sáčky 5g. Země původu: Mauritius, Madagascar, Indonésie. Dovozce: WE2 sro. Moutnice 187, 66455 Moutnice IČ: 03021327, DIČ: CZ03021327 www.vanilkovyobchod.cz
Proč mám ráda mletou vanilku?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.