Bounty cheesecake s vanilkovým cukrem

Máte rádi Bounty? Tak tenhle cheesecake si zamilujete. Spousta kokosu, pořádná porce čokolády a vanilkový krém, který je tak jemný, že ho budete chtít jíst lžičkou rovnou z mísy. Skvělý recept, když chcete upéct něco výjimečného, ale bez stresu a složitostí.

Na korpus budete potřebovat:

  • 75g čokolády z Peru
  • 50g ovesných vloček
  • 1 bílek
  • 40g strouhaného kokosu
  • 40g mandlové mouky
  • 20g másla

Průměr pečící formy je 20cm. V prvním kroku si rozmixujeme všechny suroviny ze seznamu. Pomocí lžíce vytvarujeme korpus, který pečeme 10minut na 180 stupňů.

Ingredience na náplň:

1200x628_bounty_cheesecake_kolaz

Jak na to:

  1. Náplň si připravíme vyšleháním mascarpone se šlehačkou, vanilkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přimícháme zakysanou smetanu, vajíčko a nakonec prosátou mouku s kokosem.
  2. Připravenou náplň vylijeme na předem upečený korpus. Celý koláč pečeme 55minut na 150 stupňů.
  3. Po dopečení necháme kokosový cheesecake úplně vychladit.
  4. Druhý den přelijeme rozpuštěnou čokoládou, posypeme kokosem a dozdobíme ovocem.

Někdy stačí jedno sousto, a svět je hned o něco příjemnější. Dopřejte si ho. Bounty cheesecake je malá radost, která se peče s láskou – a voní vanilkou.