Bounty cheesecake s vanilkovým cukrem

"Pokud kokosák, tak pořádný - heslo mého manžela." Směje se Maria. "Vždy se mu snažím připravit kokosák, který je kokosově kokosový od „hlavy po patu“. Kokos najdeme v korpusu, v náplni či v polevě. Kombinace hořké čokolády, kokosu a vanilky je pohádková. Pojďme spolu na recept:"

1200x628_bounty_cheesecake_kolaz

Korpus:

  • 75g hořké čokolády nad 75%
  • 50g ovesných vloček
  • 1 bílek
  • 40g strouhaného kokosu
  • 40g mandlové mouky
  • 20g másla

Průměr pečící formy je 20cm. V prvním kroku si rozmixujeme všechny suroviny ze seznamu. Pomocí lžíce vytvarujeme korpus, který pečeme 10minut na 180 stupňů.

Ingredience na náplň:

Jak na to:

  1. Náplň si připravíme vyšleháním mascarpone se šlehačkou, vanilkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přimícháme zakysanou smetanu, vajíčko a nakonec prosátou mouku s kokosem.
  2. Připravenou náplň vylijeme na předem upečený korpus. Celý koláč pečeme 55minut na 150 stupňů.
  3. Po dopečení necháme kokosový cheesecake úplně vychladit.
  4. Druhý den přelijeme rozpuštěnou čokoládou, posypeme kokosem a dozdobíme ovocem.

I když je koláč sladký, chuť je vyvážena šťavnatými malinami. Dejte nám vědět, jak se vám koláč povedl!