Lotuskové minikoláčky

Lotusky jsou prostě legenda! Jsou úžasné jak na mlsání tak do pečení. Koláčky jsou jednoduché a zvládnou je udělat i děti jako malé překvapení pro rodiče. Zkrátka, máme pro vás recept, který si ihned zamilujete!

recept_minikolacky_lotus (1200 × 628 px)

Na 5 ks minikoláčků budeme potřebovat:

Korpus:

Náplň:

  • 250g jemného tvarohu
  • 2 PL šlehačkové smetany
  • 2 PL mascarpone
  • 1 vejce
  • 50g sladidla
  • 1/2 PL kukuřičného škrobu
  • 1 čl. vanilkového extraktu (můžete dát čistě vanilkový nebo vanilka&káva i vanilka&kakao)
  • špetka soli

Poleva:

  • rozpuštěná čokoláda
  • jahody

Jak na to:

  1. Skořicové sušenky rozmixujeme na prach, přidáme skořici a rozpuštěné máslo. Promícháme. Pomocí formy na muffiny si vytvarujeme korpus mini cheesecaku. Pečeme 10minut při teplotě 170 stupňů.
  2. Nádivku na mini koláčky připravíme jednoduše vymícháním tvarohu, mascarpone, smetany a sladidla. Do této směsi přimícháme vejce, sůl, vanilkový extrakt a škrob. Nádivku nanášíme na korpus a spolu dále pečeme 40minut při teplotě 150 stupňů. Upečené a vychlazené odložíme do chladničky, nejlépe na noc. Nakonec nakrájeme jahody na malé kousky, uložíme je na koláčky a zalijeme rozehřátou čokoládou. Odložíme do chladničky na 3-4h. Dobrou chuť.