Nepečené minidortíky s ovocem

Mandlové nepečené minidortíky jsou ke kávičce jako stvořené! Připravíte si je velmi jednoduše a rychle. Když nemáte čas, ale honí vás mlsná, tyto minidortíky od foodbloggerky Marii jsou nejlepší volba.

1200x628_minidortiky

Budete potřebovat:

Korpus:

  • 100g mandlové mouky
  • 3 PL mandlového másla
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1-2PL kokosového oleje

Náplň:

  • 125g mascarpone
  • 70g zakysané smetany
  • 3-4 PL moučkového cukru
  • 1 čl. vanilkového extraktu
  • 1 čl. agaru

Poleva:

  • 50g mléčné čokolády
  • 1 PL kokosového oleje

Na ozdobení: Ovoce - maliny, borůvky, ostružiny... do náplně + na ozdobu

Jak na to:

  1. Mouku, mandlové máslo, sirup a olej si smícháme a pomocí silikonových košíků připravíme korpus. Dáme na hodinu vychladit.
  2. Mezitím si připravíme náplň: Jednoduše si utřeme všechny ingredience z našeho seznamu. Vylijeme na košíčky, do kterých vložíme maliny, zalijeme zbylým krémem a opět zachladíme.
  3. Druhý den minidortíky zalijeme polevou, ozdobíme a hotovo. Jestli nechcete čekat do druhého dne, můžete minidortíky polít čokoládou hned, jak krém v lednici ztuhne.

Ke kávičce jako stvořené, na cesty či do školy. Inspirujte se a připravte si je i vy! Dejte nám vědět, jak se vám povedly!