Nepečený jablečný dort s piškoty

Tento dortík nám provoněl celé dětství, určitě si na něj vzpomínáte! Je lehký, voňavý a uvaříte ho za chviličku doma, na chalupě dokonce i na dovolené.

1200x628_jablecny_kolac_s_piskoty (1200 × 628 px)

Budete potřebovat:

  • 1kg jablek (nejlíp různé druhy)
  • 3ks hřebíčku
  • 2 ČL citronové šťávy
  • 8 PL cukru krupice
  • 1 balíček piškotů
  • 350ml šlehačky (30%)
  • 2 ČL cejlonské skořice
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • Formu na dort s průměrem 22cm
  • ovoce na ozdobení: jahody, maliny, granátové jablko, ostružiny....

Jak na to:

  1. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky, přidejte cukr, skořici, hřebíčky a citronovou šťávu, zalijte 200 ml vody a přiveďte k varu.
  2. Jablka vařte tak, aby některá byla měkká a některá tužší. Vznikne tím v koláči zajímavá struktura. Jablečnou směs párkrát pomačkejte šťouchadlem na brambory nebo vidličkou. Některá jablka budou rozdrcená a některá zůstanou pevná.
  3. Pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody a vlijte k jablečné směsi, za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí.
  4. Formu na dort vypláchněte studenou vodou a začněte skládat koláč: Nejdřív dejte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a pokračujte takto dál. Poslední vrstva bude jablečná.
  5. Koláč dejte do lednice a nechte ho úplně ztuhnout. Ozdobte ušlehanou smetanou a poprašte skořicí.

TIP: Pokud koláč děláte pro malé děti (nebo babičky) tak můžete jablka rozvařit a úplně rozmixovat.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení