Měkký, nadýchaný a voňavý perník na plech

Je nadýchaný jako obláček, krásně voňavý a nádherně měkký. Udělejte raději větší plech, protože bude mizet kosmickou rychlostí :-)

Budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 2 hrnky cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 čokoládový pudink
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce equadorského kakaa
  • 3 lžíce marmelády
  • 1 špetka vanilkové soli
  • 2 lžičky mleté vanilky
  • 1 lžíce cejlonské skořice
  • 1 lžíce perníkového koření

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olej a všechno koření. Pak přimíchejte ostatní suroviny a celou směs důkladně promíchejte.
  3. Těsto vylejte na hlubší plech a pečte asi 40 minut.

Tip: Upečený perník rozkrojte napůl, promažte višňovou marmeládou a polijte hořkou čokoládou.

Andělský perník

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení