Měkký, nadýchaný a voňavý perník na plech

Je nadýchaný jako obláček, krásně voňavý a nádherně měkký. Udělejte raději větší plech, protože bude mizet kosmickou rychlostí :-)

Budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 2 hrnky cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 čokoládový pudink
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce equadorského kakaa
  • 3 lžíce marmelády
  • 1 špetka vanilkové soli
  • 2 lžičky mleté vanilky
  • 1 lžíce cejlonské skořice
  • 1 lžíce perníkového koření

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olej a všechno koření. Pak přimíchejte ostatní suroviny a celou směs důkladně promíchejte.
  3. Těsto vylejte na hlubší plech a pečte asi 40 minut.

Tip: Upečený perník rozkrojte napůl, promažte višňovou marmeládou a polijte hořkou čokoládou.

Andělský perník