Vanilkový cheesecake

vanilkovy_cheesecakeBudete potřebovat:

  • 910 g smetanového sýra (mascarpone)
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 2 čajové lžičky vanilkové pasty
  • 1 čajová lžička z kukuřičné mouky
  • 230 g čerstvé smetany

Spodní část cheesecaku:

  • 125 g máslových sušenek
  • 85 g měkkého másla
  • 50 g cukru

Jak na to:

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Rozdrťte sušenky, přidejte máslo a 50g cukru.
  3. Rovnoměrně pokryjte dno dortové formy touto směsí a dejte na 20 minut do lednice.
  4. Vyšlehejte 150 g cukru se smetanovým sýrem, přidejte vejce, vanilkovou pastu, kukuřičný škrob a promíchejte.
  5. Nakonec přidejte čerstvou smetanu. Dortovou formu s připraveným základem vyjměte z lednice a nalijte na ni smetanovou směs. Pečte asi 35 minut na 160 stupňů.
  6. Vypněte troubu a nechte dvířka trouby otevřené, aby se cheesecake uvnitř pomalu ochladil. Zabráníte tak vytvoření trhlin na povrchu.
  7. Na závěr ještě zchlaďte v lednici a podávejte s ovocem.

TIP: Ozdobte jahodami, malinami, borůvkami nebo červeným rybízem a přelijte vanilkovým sirupem.

vanilkový cheesecake

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení