Vanilkový cheesecake

vanilkovy_cheesecakeBudete potřebovat:

  • 910 g smetanového sýra (mascarpone)
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 2 čajové lžičky vanilkové pasty
  • 1 čajová lžička z kukuřičné mouky
  • 230 g čerstvé smetany

Spodní část cheesecaku:

  • 125 g máslových sušenek
  • 85 g měkkého másla
  • 50 g cukru

Jak na to:

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Rozdrťte sušenky, přidejte máslo a 50g cukru.
  3. Rovnoměrně pokryjte dno dortové formy touto směsí a dejte na 20 minut do lednice.
  4. Vyšlehejte 150 g cukru se smetanovým sýrem, přidejte vejce, vanilkovou pastu, kukuřičný škrob a promíchejte.
  5. Nakonec přidejte čerstvou smetanu. Dortovou formu s připraveným základem vyjměte z lednice a nalijte na ni smetanovou směs. Pečte asi 35 minut na 160 stupňů.
  6. Vypněte troubu a nechte dvířka trouby otevřené, aby se cheesecake uvnitř pomalu ochladil. Zabráníte tak vytvoření trhlin na povrchu.
  7. Na závěr ještě zchlaďte v lednici a podávejte s ovocem.

TIP: Ozdobte jahodami, malinami, borůvkami nebo červeným rybízem a přelijte vanilkovým sirupem.

vanilkový cheesecake