Skořicové dortíky a šlehačka se slaným karamelem

kosicky skorice vanilka_maly

Budete potřebovat:

Na šlehačku:

  • 2 balíčky 33% smetany ke šlehání
  • 2 lžíce slaného karamelu
  • ztužovač do šlehačky (nemusí být)

Postup je úplně jednoduchý a extra rychlý:

  1. Rozehřejte si troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C a připravte si vymazané formičky na muffiny.
  2. Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva a ořechy.
  3. Do druhé mísy dejte 2 vejce, kefír, olej a promíchejte.
  4. Tekutou směs vlijte do sypké a promíchejte metličkou.
  5. Čokoládu nakrájejte na droboulinké kousky a vmíchejte zlehka do těsta. 
  6. Formičky naplňte do 3/4 těstem a dejte na 15 minut péct.

Připravte si šlehačku:

Vyšlehejte smetanu do polotuha a pak začněte opatrně přidávat po malých lžičkách slaný karamel. Obě suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se šlehačka srazí. Pokud chcete, aby vám šlehačkové zdobení vydrželo na dortících co nejdéle, přidejte do šlehačky ztužovač.

TIP: Některé dortíky ozdobte jen karamelem a posypejte plátky mandlí, kousky čokolády nebo mletými oříšky.

 cupcakes_vanilka