Banánová bábovka s vanilkou a úžasným kakaem

Nejlepší a nejjednodušší bábovka jakou jste kdy ochutnali! Vláčná, jemná, voňavá a expres rychle hotová!

TIP :  Z toho stejného těsta se dají udělat i boží muffiny :-)

  • 4 banány
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek krupicového cukru nebo javorového sirupu
  • 1 a půl hrnku polohrubé mouky
  • hrst mletých vlašských ořechů
  • 1-2 lžičky vanilkové pasty
  • 2 lžíce kakaa třídy 20/22
  • šťávu z půlky citronu
  • prášek do pečiva
  • špetka vanilkové soli

Jak na to:

  1. Troubu si předehřejte na 150 stupňů a připravte si vymazanou formu na bábovku.
  2. Banány rozmačkejte vidličkou, přidejte vanilkovou pastu a šťávu z citronu. V druhé míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny, pak postupně zašlehávejte olej.
  3. Rozmačkané banány přidejte k vaječné směsi, přisypejte všechny zbývající ingredience včetně vanilkové soli a ušlehejte jemně krémové těsto.
  4. Třičtvrtiny těsta vlijte do formy, do zbytku těsta prosejte 2 lžíce kakaa třídy 20/22 a zamíchejte.
  5. Tmavou směs nalijte do formy na tu světlou. Vezměte špejli a zlehka obě směsi promíchejte. Vytvoří se zajímavé mramorování.
  6. Pečte 30-40 minut, hotovou bábovku poznáte tak, že se kraje odlepují od formy.

bananova_babovka_s_vanilkou_a_kakaem

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení