Kokosové kuře s vanilkou

kokosové kuře

 800g kuřecích prsou nakrájených na kostky

250 g žampionů

1 střední bílá cibule

40cl kokosového mléko

2 lžíce vanilkového oleje

1 nebo 2 lžíce čerstvé smetany

Lžíce třtinového rumu

Mořská sůl

Mletý černý pepř

Mletá vanilka bourbon

Postup:

Kuřecí prsa nakrájená na kostky opepříme, osolíme a přidáme lžičku nebo dvě mleté vanilky. Prsa necháme dvě hodiny v chladu. Pak orestujeme na pánvi a zastříkneme rumem, podlijeme a podusíme.

Nakrájíme houby a cibuli a vše orestujeme na pánvi. Přidáme kokosové mléko, čerstvou smetanu a maso i s výpečkem. Společně chvíli provaříme. Dosolíme, dochutíme a přidáme špetku mleté vanilky, která nám posílí celkovou chuť.

Podáváme s bílou rýží nebo tagliatelli.

POZOR! Použijte jen vanilku bourbon! Jedině vanilka bourbon je výborná v masitých jídlech, ostatní druhy (včetně etylvanilinu) se používají ve sladkých jídlech.

 Tip: Kdo to má rád pálivé: Přidejte oblíbenou chilli pastu nebo papričku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení