Vanilková kachna a cuketové carpaccio

kachna a carpacio

Suroviny

Na kachnu:

1 kachní prsa

100g Třtinový cukr s vanilkou bourbon

2 vanilkové lusky nebo 1/2 lžičky vanilkové soli

1 čajová lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného

1 lžička mleté ​​kurkumy (nemusí být)

50 ml vody

2 čajové lžičky bílého vinného octa

1 lžíce olivového oleje

Mořská sůl

Mletý černý pepř

Cuketové carpaccio:

2 středně velké cukety

5 kávovýcch lžiček olivového olej

Mořská sůl smísená se špetkou mleté vanilky

Mletý černý pepř

Růžový pepř na ozdobu 

Postup

Cuketové carpaccio :

Umyjte a osušte cukety

Odstraníme konce cuket a nakrájíme podélně na tenké plátky, můžeme použít škrabku na brambory

Dáme plátky do salátové mísy a posypeme s olivovým olejem

Ochutíme solí a pepřem

Jemně rozdrtíme některé kuličky z růžového pepře, smícháme s ostatními a dáme stranou.

Kachní prsa :

Rozdělte vanilkové lusky na půl, špičkou nože vyškrábněte semínka uvnitř lusků (nebo rovnou přidejte vanilkovou sůl) a na pánvi svařte s třtinovým cukrem a vodou po dobu několika minut dokud směs nezhoustne.

Pánev odstavte a připravte marinádu smícháním octa, koření a zbývající vody.

Kachní prsa osolíme a opepříme, přidáme do marinády a necháme marinovat alespoň dvě hodiny v ledničce .

Předehřejte troubu na 150 ° C.

Vyjměte kachní prsa z marinády a dejte marinádu stranou .

Kachní prsa orestujte na každé straně na vanilkovém oleji, a pak maso pečte po dobu 10 minut v rozehřáté troubě, občas podlejte.

Kachní prsa servírujeme na cuketovém carpaccio a posypeme připraveným růžovým pepřem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení