Skořicový sirup - speciál

Budete potřebovat:

  • 800g cukru krupice
  • 2 litry vody
  • 7 smotků skořice
  • kousek zázvoru
  • 4 pomeranče
  • 2 badyány
  • 5 hřebíčků

Postup

  1. Všechny suroviny kromě cukru dejte do hrnce a přiveďte k varu a hodinu vařte.
  2. Hrnec zakryjte pokličkou a nechte 48 hodin odstát.
  3. Znovu vše přiveďte k varu a ještě horkou směs přeceďte přes jemné sítko. Získáte základ pro sirup.
  4. K základu na sirup přidejte cukr a přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni 10 minut a sbírejte z povrchu pěnu.
  5. Horký sirup nalijte do čistých lahví, pevně uzavřete a nechte 3 týdny na temném, chladném místě uležet. 

TIP: Do každé lahve se sirupem přidejte před uzavřením smotek skořice. Sirup bude daleko silnější.

Sirup recept

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení