Vanilkový vaječný koňak

Vaječný koňak s pravou vanilkou, to je velká dobrota! Vyzkoušejte s extra silnou vanilkovou pastou, silnější jinde nekoupíte. Bude vonět až k sousedům.

vajecny konak

500 ml neslazeného kondenzovaného mléka

230 g krupicového cukru

5 žloutků

300 ml kvalitního rumu (případně lihovinu podle chuti)

1 lžíce vanilkové pasty

Svaříme dohromady v hrnci kondenzované mléko, vanilkovou esenci a cukr. Necháme vychladnout. Žloutky dáme do menšího rendlíku a postavíme nad vodní lázeň. Mícháme a prošleháváme metličkou, po chvíli přilejeme mléčnou směs. Mícháme do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme rum, záleží jen na vás, kolik rumu použijete, chcete-li mít koňak jemný dejte méně, pokud silnější, dejte více.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení