Vanilkový vaječný koňak

Vaječný koňak s pravou vanilkou, to je velká dobrota! Vyzkoušejte s extra silnou vanilkovou pastou, silnější jinde nekoupíte. Bude vonět až k sousedům.

vajecny konak

500 ml neslazeného kondenzovaného mléka

230 g krupicového cukru

5 žloutků

300 ml kvalitního rumu (případně lihovinu podle chuti)

1 lžíce vanilkové pasty

Svaříme dohromady v hrnci kondenzované mléko, vanilkovou esenci a cukr. Necháme vychladnout. Žloutky dáme do menšího rendlíku a postavíme nad vodní lázeň. Mícháme a prošleháváme metličkou, po chvíli přilejeme mléčnou směs. Mícháme do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme rum, záleží jen na vás, kolik rumu použijete, chcete-li mít koňak jemný dejte méně, pokud silnější, dejte více.