Vanilková zmrzlina, jahodová, čokoládová....

zmrzlina

Jogurtová zmrzlina s vanilkou a jahodami

 Suroviny:

 1 kvalitní bílý jogurt (120-150g)

 250 g jahod

 2 kávové lžičky vanilkové pasty

 1 lžíce javorového sirupu nebo třtinového cukru (lze i obyčejný bílý cukr), 1 lžička citronové  šťávy

Postup:

Jahody očistíme, omyjeme, rozmixujeme a vmícháme do nich jogurt, cukr a citronovou šťávu. Směs nalijeme do misky, formy nebo do kelímků a necháme v mrazáku zmrznout. 

Pravá Vanilková zmrzlina

… jednodušší už to nebude :-)

Suroviny:

2 polévkové lžíce cukru krupice

1 čajová lžička vanilkového extraktu

½ čajové lžičky mleté vanilky

0,5 l plnotučného mléka

4 Vaječné žloutky

Postup:

Mléko, cukr a žloutky dáme do rendlíku, šleháme a pozvolna zahříváme na mírném ohni, až směs zhoustne a tvoří povlak na metle - nesmíme vařit.

Potom směs procedíme a zchladíme ve studené vodě. Zcela vychladlý krém dáme zmrazit. Po 30 minutách zmrzlinu promícháme a necháme zatuhnout.

 

Domácí tvarohová zmrzlina

Suroviny:

250 g tvarohu

120 g zakysané smetany

5 polévkových lžic moučkového cukru

100 g hořké čokolády + 4 -5 rozdrcených kakaových bobů na ozdobení

2 lžičky vanilkové pasty nebo 2 vanilkové lusky (podélně rozkrojte a vyškrábněte špičkou nože vnitřek lusku, který použijete)

Postup:

Vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkovou pastu nebo vnitřek vanilkového lusku (Pokud máte rádi opravdu hodně intenzivní vanilkovou zmrzlinu, dejte obojí – pastu i lusk). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a vyšleháme spolu s tvarohovou směsí. Vše rozdělíme do misek, posypeme drcenými kakaovými boby a misky vložíme do mrazáku

Nejrychlejší měkká zmrzlina

Tahle zmrzlina je hotová raz dva, nemusí se v mrazáku míchat a přesto zůstane sametově hebká. 

Připravíte ji snadno a rychle.

Suroviny:

600 g slazeného kondenzovaného mléka

600 ml smetany ke šlehání

1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty z pravé vanilky

Příprava:

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka. Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit. Pak je už jen na vás, s čím si ji dáte.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení