Vanilkové rohlíčky bez vajíčka

Tenhle recept je od babičky, která uměla to nejlepší cukroví na světě! Nejdůležitější rada, kterou si zapsala do kuchařky byla: Nechej těsto aspoň přes noc odležet! A opravdu to tak je. Když těsto necháte pěkně odpočinout, budou se vám rohlíčky tvarovat jedna radost!

Na 2 menší plechy Vanilkových rohlíčků budete potřebovat:

rohlicky_bez_vajicka_1080x1080 (1200 x 628 px)

Jak na to

  1. Suroviny vyndejte z lednice asi půl hodiny před přípravou, aby došly pokojové teploty.
  2. Prosejte na vál mouku i cukr, přidejte oříšky, vanilku a na kostky nakrájené máslo. Zpracujte těsto a nechte ho aspoň hodinu odpočívat v lednici. Ideální je ho tam nechat přes noc. Suroviny se krásně rozleží a výsledné rohlíčky budou křehčí.
  3. Po odležení tvarujte z těsta rohlíčky, které pečte na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 stupních do zlatova. Horké rohlíčky obalujte v cukru promíchaném s vanilkou.

Sněhobílé rohlíčky

Nedávejte do cukru na obalování mletou vanilku. Dejte ji všechnu přímo do těsta! Pak obalujte jen v moučkovém cukru. Rohlíčky budou krásně voňavé a přitom sněhobílé ;-)

TIP: Místo mletých ořechů dejte mleté mandle nebo mletý kokos. Kokosové rohlíčky jsou obzvláště dobré!

Recept, který jsem dostala od své babičky, najdete také v časopise Apetit PROSINEC 2016

vanilkove rohlicky_1

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení