Honzovy buchty s povidly

Honzova máma věděla, proč je balí do ranečku! Honzovy buchty jsou úžasné nejen hned po upečení, ale i druhý den. Vyzkoušejte náš recept s vanilkovým máslem!

Na těsto budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 60 g cukru s vanilkou
  • 250 ml teplého mléka
  • 100 g másla (povolené na pokojovou teplotu)
  • 1 špetku soli
  • kostku (42g) čerstvého droždí
  • 3 žloutky
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • povidla nebo jiná oblíbená náplň

Vanilkové máslo na pomazání buchtiček

 

1200x628_buchty

Jak na to:

  1. Do mísy si nasypejte hladkou mouku a udělejte v ní vařečkou důlek. Do důlku nalijte půlku mléka, přidejte špetku cukru a rozdrobené droždí. Přikryjte utěrkou a nechte 10minut na teplém místě. Pozor na průvan!
  2. Do vzniklého kvásku přidejte zbytek mléka, cukr s vanilkou, žloutky, vanilkovou pastu a máslo. Dejte do robota s hnětacími háky a zpracujte na měkké těsto.
  3. Těsto v míse přikryjte utěrkou a dejte do tepla vykynout. Trvá to asi hodinu a půl. V polovině času těsto prohněťte vařečkou a zase uložte do tepla. Těsto v průběhu kynutí zdvojnásobí svůj objem.
  4. Mezitím si rozpusťte máslo na pomazání buchtiček a smíchejte ho se lžičkou mleté vanilky. Dejte stranou.
  5. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si povidla nebo jinou oblíbenou náplň.
  6. Těsto přendejte na vál, vyválejte a vykrájejte hrnkem kolečka. Do koleček pak dejte povidla nebo vaši náplň. Kraje těsta pak k sobě přitlačte a udělejte z naplněného kolečka pěknou buchtičku. Tu pak poválejte ve vanilkovém másle a dejte slepenou stranou na vymazaný pekáč.
  7. Všechny buchtičky skládejte vedle sebe do pekáče a pokud vám zbyde vanilkové máslo, můžete je na závěr ještě jednou pomazat z vrchu.
  8. Dejte péct na 30-40minut. Hotové Honzovy buchty poznáte tak, že jsou nádherně zlaté.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení