Voňavý jablečný koláč s vanilkou a skořicí

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 lžic mletého třtinového cukru s vanilkou (cukr na jemno pomelte v běžném robotu)
  • 8 lžic mléka
  • 1 kostka Hery

Na Náplň:

 Obrázek PNG

Jak na to:

  1. Připravte si náplň: Nastrouhejte jablka, smíchejte s vanilkovým i moučkovým cukrem, skořicí i perníkem a promíchejte s citronovou šťávou.
  2. Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  3. Všechny suroviny na těsto smíchejte na vále a vypracujte těsto. 
  4. Těsto rozdělte na 2 poloviny, jednu dejte zatím do lednice a ze druhé vyválejte přímo na pečícím papíru tenký plát.
  5. Pomocí válečku přeneste vyválené těsto do formy na koláč a pokryjte náplní.
  6. Těsto z lednice vyválejte stejně jako první polovinu a přikryjte s ním celou náplň.
  7. V horní vrstvu těsta několikrát propíchněte vidličkou, aby vám v troubě nepopraskala.
  8. Pečte 35-40 minut do zlatova.
  9. Horký koláč pocukrujte a podávejte horký. Nejlepší je ale druhý den, krásně změkne a vůně se propojí.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení