Jablečný koláč se skořicí a vanilkou

Krásný návrat do dětství, kdy se z babiččiny kuchyně linula vůně skořice a vanilky. Prostě neexistoval víkend bez tohoto jablečníku! Chutě zůstávají stejné jako kdysi, avšak dnes Maria přidává nové suroviny: Pravou cejlonskou skořici a mletou vanilku.

1200x628_jablecny_kolac

Budeme potřebovat:

Na korpus:

  • 400g hladké špaldové mouky
  • 250g másla
  • 3-4 PL moučkového cukru
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 3 PL bílé řeckého jogurtu
  • 1 čl. mleté ​​vanilky

Na náplň:

Jak na to:

  1. Z uvedených ingrediencí si vypracujeme těsto na korpus. Těsto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 1-2hodiny.
  2. Mezitím očistíme a nastrouháme jablka a zasypeme je skořicí a cukrem. Odložíme stranou.
  3. Polovinu těsta vyválíme a pomocí válečku ho přeneseme do kulaté pečící formy. Korpus propícháme vidličkou a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.
  4. Druhou polovinu těsta si vyválíme a vykrájíme z těsta kvítky. Na horký korpus přidáme nastrouhaná a dochucená jablka, na ně dáme kvítky a potřeme vajíčkem. Pečeme dalších 30minut při teplotě 180 stupňů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení