Křupavé oříškové rohlíčky s vanilkovým sirupem

Křupavé rohlíčky se výborně hodí jako snack na cesty, do školy nebo pro návštěvu. Jsou velmi snadné a rychle hotové. Rohlíčky připravuje foodbloggerka Maria pravidelně k nedělní kávičce a také pro nečekané návštěvy.

1200x628_rohlicky_s_vanilkovym_sirupem

Suroviny:

Náplň:

Před pečením:

  • 3 PL vanilkového sirupu
  • 20g pekanových ořechů

Po upečení:

  • vanilkový cukr na posypání

Jak na to:

  1. Připravíme si náplň: Smíchejte Lucky Alvina se Slaným karamelem. Doporučujeme půl na půl. Kdo má rád sladší, přidá karamelu a kdo radši méně sladké a zdravější mlsání, tak dá naopak víc Lucky Alvina.
  2. Změklé máslo, mouku, cukr a sirup smícháme. Zvlášť si rozmixujeme cottage cheese na kaši, přidáme k předem připravené směsi.
  3. Rukama vypracujeme nelepivé těsto, které odložíme na hodinu do chladničky. Zachlazené těsto rozválíme na tloušťku 3 mm.
  4. Pomocí sklenice vykrojíme kolečko, které plníme připravenou náplní ze slaného karamelu a oříškového Lucky Alvina. Kolečka přeložíme, zamačkáme okraje a u ukládáme na pečící papír.
  5. Před pečením rohlíčky přelijeme vanilkovým sirupem, posypeme pekanovými ořechy.
  6. Pečeme 25minut na 180 stupňů. Upečené rohlíčky pocukrujeme a můžeme vychutnávat.

TIP: Vyzkoušejte naplnit rohlíčky kokosovým alvinem!