Pavlova s pravou vanilkou!

pavlova s pravou vanilkou

Budete potřebovat:

Na pusinku:

230 g cukru krupice

4 bílky

špetka soli

2 lžičky škrobu

1 lžička vinného octa

Na krém:

1 kelímek šlehačky (alespoň 31%)

1 vanička polotučného tvarohu

5 lžic cukru (kdo rád víc, přidá, kdo míň, ubere)

1-3 lžičky vanilkového extraktu (bez zrníček) nebo vanilkové pasty (se zrníčky), jak moc chcete Pavlovu vanilkovou, záleží na vás ;- ) 

Jdeme na to!

Připravte si pusinku:

Troubu rozpálíme na 170°C . V míse ušleháme bílky se špetkou soli. Ze začátku šleháme velmi mírně, na 1 stupeň elektrického šlehače. Jakmile sníh ztuhne a začnou se dělat „špičky“ přidáváme postupně i cukr.

Když je cukr dobře zapracovaný k bílkům, přidáme škrob, zašleháme a pak přidáme ocet. My zkoušeli s octem balsamico a rozhodně doporučujeme   Výsledná hmota musí být opravdu velmi hustá.

Upečte, usušte:

Na plech dáme pečící papír. Bílkovou hmotu naneseme doprostřed plechu a opatrně rozetřeme do kruhu, asi 18cm v průměru.

Vložíme do trouby a ihned stáhneme na 150 stupňů.

Pečeme asi 80minut. Když je pusinka upečená, měl by být lehce růžový, asi jako když se pečou laskonky. Pusinku necháme vychladnout.

Vyšlehejte Vanilkový krém:

Pravá Pavlova se zdobí jen vyšlehanou šlehačkou s ovocem. Zkuste to i s tvarohem! Ušlehejte šlehačku. Tvaroh, cukr a extrakt z pravé vanilky vyšlehejte. Opatrně vmíchejte šlehačku do tvarohu.

Ozdobte:

Ozdobte pusinku krémem, nahoru dejte jakékoli oblíbené ovoce a máte hotovo! Recept zní složitě, ale vůbec se toho nebojte. Je jednoduchý a opravdu výborný. Krásně vypadá, voní po pravé vanilce a rozplývá se na jazyku ;-)

TIP: Můžete si udělat také vícepatrovou Pavlovu, stačí upéct dvě pusinky a udělat ještě jednou tolik krému. Pak vše jednoduše navrstvíte jako dort :-)

 pavlova s pravou vanilkou2

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení