Rybízkový koláč s vanilkou

Foodbloggerka Maria se velmi tešila na období, kdy jim na zahradě dozraje rybíz: "Moje děti ho mají velmi rády. Rybíz dávám do vaření, na různé omáčky a zejména do pečení. Dnes jsem pro vás připravila skvělý rybízkový koláč s drobenkou."

Budeme potřebovat:

  • 150g celozrnné polohrubé mouky
  • 30g ovesné mouky
  • 20g oříškového mouky
  • 2 vajíčka
  • 100ml oleje
  • špetku vanilkové soli
  • 60g kokosového cukru
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva - bezfosfátový
  • 3PL změklého másla
  • 100ml mléka
  • 200g rybízu
  • 1 kostka hrudkovitého tvarohu

Na drobenku:

  • 30g másla
  • 30g vanilkového cukru
  • 30g lískových oříšků rozmixovaných na prach
  • 40g špaldové hladové mouky

Jak na to:

  1. Vajíčka si utřeme s cukrem a vanilkovou solí do pěny. Do vajíček přilijeme mléko, olej a máslo. Následně si připravíme směs mouk, kam přimícháme i prášek do pečiva a vanilkovou sůl. Celou směs vymícháme do kompaktní směsi.
  2. Pokud máme hotovo, těsto vylijeme do pekáče s rozměry 24x24cm. Odložíme. Zapneme si troubu na 180 stupňů celsia. Na připravené těsto rozdrtíme hrudku tvarohu s cukrem, následuje vrstva rybízu, které jsme předem smíchali s cukrem.
  3. Drobenku si připravíme smícháním všech ingrediencí včetně vanilkového cukru. Vše ručně zpracujeme kompaktní těsto, které můžeme nastrouhat na struhadle. Když drobenku nastrouháte, koláč je pak hezčí.
  4. Pokud máme troubu připravenou, koláč dáme péct na 35-40minút při teplotě 180 stupňů.
  5. Po upečení posypeme třtinovým práškovým cukrem a podáváme.

Rybíz s vanilkou jsou skvělou dominantou tohoto koláčku, určitě vyzkoušejte!

Dejte nám vědět jak se vám koláč podařil. Přejeme dobrou chuť a těšíme se na vaše ohlasy :-)

1200x628_rybízový koláč s vanilkou

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení