Karamelizovaný ananas s růžovým pepřem a vanilkou

anananas

 Suroviny:

 1 ananas, ideálně typu Victoria, 

 1 lžička růžového pepře, Jakákoli ovocná zmrzlina (několik kopečků)

 120g třtinového cukru s vanilkou nebo 2 lžičky vanilkové pasty a 120g cukru

 1 lžíce másla, 1/3 sklenice vody

Postup

Oloupeme ananas a nakrájíme na silnější plátky.

Plátky ananasu promícháme v třtinovém cukru s vanilkou.

Rozpustíme máslo ve velké pánvi a osmažíme plátky ananasu, dokud nejsou zkaramelizované na obou stranách. Vyjmeme a odložíme na talíř.

Zbylý cukr zkaramelizujeme na stejné pánvi, na které jsme dělali ananas. Do pánve přidáme pár polévkových lžic vody.

Cukr se rozpustí do sirupové konzistence, v této chvíli přidáme kuličky růžového pepře a dáme stranou odpočinout.

Ještě teplé ananasové plátky položíme na dezertních talíř spolu s kopečkem zmrzliny.

Pokapeme sirupem a růžového pepřem, ihned podáváme.

Dezert plný chuti, rychlý a snadný na přípravu.

TIP: Doplňte kopečkem domácí vanilkové zmrzliny!