Karamelizovaný ananas s růžovým pepřem a vanilkou

anananas

 Suroviny:

 1 ananas, ideálně typu Victoria, 

 1 lžička růžového pepře, Jakákoli ovocná zmrzlina (několik kopečků)

 120g třtinového cukru s vanilkou nebo 2 lžičky vanilkové pasty a 120g cukru

 1 lžíce másla, 1/3 sklenice vody

Postup

Oloupeme ananas a nakrájíme na silnější plátky.

Plátky ananasu promícháme v třtinovém cukru s vanilkou.

Rozpustíme máslo ve velké pánvi a osmažíme plátky ananasu, dokud nejsou zkaramelizované na obou stranách. Vyjmeme a odložíme na talíř.

Zbylý cukr zkaramelizujeme na stejné pánvi, na které jsme dělali ananas. Do pánve přidáme pár polévkových lžic vody.

Cukr se rozpustí do sirupové konzistence, v této chvíli přidáme kuličky růžového pepře a dáme stranou odpočinout.

Ještě teplé ananasové plátky položíme na dezertních talíř spolu s kopečkem zmrzliny.

Pokapeme sirupem a růžového pepřem, ihned podáváme.

Dezert plný chuti, rychlý a snadný na přípravu.

TIP: Doplňte kopečkem domácí vanilkové zmrzliny!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení