Vanilkový krambl

crumble

5 jablek
1 citron (malý)
8 lžíc hnědého vanilkového cukru Golden Demerara s vanilkou
1,5 lžičky mleté vanilky nebo 1 vanilkový lusk
150 g mouky
100 g másla
Špetka soli
25 g drcených mandlí

Smíchejte máslo, mouku, sůl a polovinu cukru a vyrobte drobenku. Přidejte půl drcených mandlí a dejte vychladit.

Oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky, smícháme s mletou vanilkou (pokud používáte vanilkový lusk, rozpulte jej podélně a hrotem nože vyškrábněte vnitřek).

Přidejte zbývající cukr a pár kapek citronu.

Dejte jablka do zapékací misky nebo na malý plech a pokryjte směsí mouky, másla a cukru.

Pečeme na 180 ˚ C, po dobu 30 minut, nebo dokud povrch nezezlátne.

Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Tip: Jablka můžete nahradit jinými plody,  jako jsou hrušky, švestky, broskve, meruňky...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení