Chřestové rizoto s parmezánem a vanilkovou solí

Příprava rizota je nenáročná, doporučuji použít rýži na rizito (arborio), zkoušela jsem ho připravit i z jiné a nebylo to ono. Tento recept foodboggerka Maria doplnila o vanilkovou sůl. Zahoďme dávné mýty o vanilce jen do sladkých receptů, toto je rozhodně věc, kterou musíte vyzkoušet! Lehký nádech exotiky v kombinaci s mascarpone :-)

Ingredience na 2 porce:

  • 1 šalotka
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1pl másla
  • 100g rýže na rizoto
  • 500ml vývaru (já měla hovězí, klidně i zeleninový)
  • 200g bílého bio chřestu
  • 2PL mascarpone
  • 1pl parmezánu
  • vanilkovou sůl dle chuti
  • špetku mletého pepře
  • směs čerstvých bylinek - tymián, kopr
  • na dozdobení - parmezán, koriandr, jarní cibulka, pažitka

Jak na to:

  1. Začneme šalotkou: očištěnou si nakrájíme na drobno, stejně postupujeme při česneku. Na pánev si dáme máslo, necháme rozpustit a jakmile máme hovoto, opečeme na něm šalotku a prolisovaný nebo na drobno nakrájený česnek. Krátce opečeme, přidáme rýži, chvíli mícháme a následně zalijeme předem připraveným vývarem. Podle vývaru si dochutíme rizoto.
  2. Přidáme vanilkovou sůl, pepř a necháme na místním ohni redukovat. Po 10min přidáme chřest. Cřest si předem omyjeme, konce odřízneme, nakrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Povaříme dalších 15minut a odstavíme.
  3. Rizoto doplníme o parmazán a mascarpone. Vznikne krásně "šťavnaté" rizoto s lehkou chutí exotiky. Vanilková sůl dodá rizotu ten správný šmrnc. Já jsem si přidala na talíř ještě extra sůl, je velmi chutná, krásně provoní i slané recepty.

Rizoto jsem doplnila kromě vanilkové soli také o kopr, pažitku a jarní cibulku.

Vyzkoušejte, nebudete litovat. Moje rodina dává 10 bodů z 10, říká foodblogerka Maria a přeje vám dobrou chuť!

chrestove_rizoto_vanilkova_sul

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení