Meruňkové knedlíky s vanilkovým máslem a skořicovým perníkem

Co je v létě nejlepší? No přece knedlíky! Vyzkoušejte je s vanilkovým máslem a skořicovým perníkem!

Na knedlíky:

  • 2 hrnky mléka (asi 1/2 l)
  • 2 vejce
  • kostka droždí
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 6 hrnků polohrubé mouky
  • špetka soli

Na náplň:

  • 500g meruněk (jahod, švestek….)
  • Moučkový cukr na doslazení ovoce (pokud je kyselé)

Na vanilkové máslo:

Na ozdobu:

Merunkove_knedliky_male_testo

Jak na to:

  1. Do mísy prosejte mouku a udělejte do ní větší důlek. Do důlku rozdrobte droždí a přidejte malou lžičku cukru. Zalijte půlkou vlažného mléka a jemně poprašte moukou. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10-15 minut.
  2. Mezitím rozpustěte máslo spolu s vanilkou a rozmíchejte. Strouhaný perník smíchejte se skořicí. Dejte stranou.
  3. Vajíčko rozmíchejte se zbytkem mléka a cukrem a přidejte ke kvásku. Ze všech surovin na knedlíky umíchejte hladké těsto. Mísu dejte do tepla, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi hodinu.
  4. Po hodině těsto trošku prohněťte a jemně vyválejte.
  5. Větším hrnkem vykrajujte kolečka, do kterých dejte meruňky, zabalte a v ruce uválejte kuličky. Pokud máte kyselejší kousky ovoce, přidejte vždy ke kousku ovoce lžičku moučkového cukru. Takto připravené kuličky nechejte ještě 5-10 minut odpočívat na vále, aby dokynuly.Knedliky_pred_kynutim
  6. Knedlíky dejte vařit do vroucí vody cca na 12 minut. V polovině vaření knedlíky, které vyplavaly na povrch, vařečkou otočte, aby se rovnoměrně uvařily. Knedlíky jsou uvařené, když se po zapíchnutí párátka nelepí těsto. Vytáhněte je z vody a ihned propíchejte špejlí nebo vidličkou.
  7. Knedlíky na talíři polévejte vanilkovým máslem a posypejte strouhaným perníkem.

Merunkove_knedliky_male

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení