Pečený losos s vanilkovou solí

Když budeme jíst ryby, budeme zdraví, říkala Marii její máma a učila ji tak od dětství správné životosprávě. Teď když jsem mámou já, dělám totéž, svěřuje se foodbloggerka Maria. Dbám na výběr zdravých potravin, tímto se snažím správně nasměrovat i své děti do budoucna. Lososa miluje celá moje rodina, snažím se ho připravovat na různé způsoby. Tentokrát jsem si vybrala kombinaci lososa s vanilkovou solí. Do této kombinace jsem šla po hlavě a nelituji, je to velká delikatesa! Vanilku velmi ráda používám do různých moučníků, postupně jsem ji začala zařazovat i do přípravy slaných pokrmů, jsou provoněné a dochucené exotikou.

Budeme potřebovat:

  • 150g chlazeného lososa
  • 1 citrón
  • vanilková sůl - podle chuti
  • bylinky - podle chuti
  • olivový olej
  • sezam

Jak na to:

Lososa si omyjeme, osušíme. Připravíme si menší pekáč, kuchyňskou troubu si předehřejeme na 190 stupňů.

Osušeného lososa si potřeme olivovým olejem, pokapeme citrónem a posypeme solí a vanilkovou solí, poprášíme mletým pepřem.

Připravíme si čerstvé bylinky - použila jsem koriandr, rozmarýn, petrželku. Připraveného lososa si vložíme do trouby, pečeme 7-10 minut.

Upečeného lososa si opět pokapeme citronem, dochutíme a provoníme vanilkovou solí a dozdobíme sezamem.

Vanilkovou sůl považuji za velmi důležitou ingredienci, dodá našemu receptu pro mnohé nepoznanou chuť. Nebojte se toho a vyzkoušejte ji také! Dejte nám vědět, jak vám chutnalo :-) Věříme, že hodně mooooc!

Dobrou chuť ❤️

Tip - jako přílohu jsem zvolila listovou zeleninu, brokolici na páře, avokádo a edamame.

1200x628 losos s vanilkovou soli

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení