Rýžový nákyp s vanilkou

"Nejlepší bezmasé jídlo mého dětství!" Vzpomíná foodbloggerka Maria a dodává: "Existuje mnoho osvědčených receptů, u nás se osvědčil z rostlinného mléka a domácích vajíček. Důležitou ingrediencí, kterou nelze vynechat je mletá vanilka."

1080x1080_ryzovy_nakyp_s_vanilkou (1200 × 628 px)_1

Budete potřebovat:

Něco navíc:

  • vanilkový sirup na závěr, použijeme na polití
  • ovoce
  • moučkový vanilkový cukr

Jak na to:

  1. Do hrnce si dáme umytou rýži, přidáme vanilkovou sůl, 300ml mléka a vaříme. Je důležité míchat pravidelně, rýže se může připálit. Postupně přiléváme i zbylých 200ml mléka, během vaření se mléko odpaří a zůstane rýže, kterou doporučuji odstavit těsně před dovařením.
  2. Odstavíme, rýže se chladí. Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků a cukru připavíme tuhý sníh. Žloutky opatrně vmícháme do rýže, přidáme vanilku a sníh. Opatrně celou směs ještě jednou promícháme.
  3. Celou směs vylijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme 20-25 minut při 180 stupních.
  4. Po upečení jsem celý nákup přelila vanilkovým sirupem. Je to velká dobrota!

Vyčarujte svým polovičkám a ratolestem úsměv na tváří... Vanilka je určitě dostane!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení