Polévka z červené čočky s mrkví a vanilkovou solí

Červená čočka je luštěnina s vysokým obsahem železa, má jemnou oříškovou chuť a krátkou dobu vaření. BOOOŽÍÍÍ, co říkáte? Spolu s foodbloggerkou Marii si připravíme polévku z červené čočky s mrkví a vanilkovou solí.

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek červené čočky (zn. DM)
  • 3 mrkve
  • 1 velkou cibuli
  • 500ml zeleninového vývaru
  • špetku mořské soli
  • 1 čl vanilkové soli
  • čerstvé bylinky - koriandr, bazalka, petrželka
  • pepř
  • sušenou majoránku

Volitelné:

  • 100g krevet
  • černý sezam
  • mrkvové slíže

Jak na to:

  1. Připravíme si cibuli, kterou očistíme, nakrájíme a opečeme do zesklovatí. Jakmile je cibulka připravena, vložíme do hrnce očištěnou a nakrájenou mrkev. Po chvíli ji zalijeme předem připraveným vývarem, v našem případě použijeme zeleninový vývar, který krásně polévku dochutí.
  2. Další výhodou červené čočky je, že se nemusí předem namáčet. Po promytí ji vložíme do hrnce k opečené cibulce a mrkvi, promícháme a vaříme přibližně 20 minut.
  3. Přichází čas na dochucování. Polévku dochutíme špetkou mořské soli, sušenou majoránkou, pepřem, čerstvými bylinkami a hlavně námi oblíbenou vanilkovou solí.
  4. Červená čočka má jemnou oříškovou chuť, krásně ladí se solí obohacenou o pravou mletou vanilku, dodá jí ten správný šmrnc. Mé rodině tato kombinace velmi chutná a věřím, že si najde spoustu dalších fanoušků. Polévku není třeba zahušťovat, čočka jí v tom "pomůže". Polévku jemně umixujeme, je tak nadýchaná a "krémová".
  5. Ozdobíme mrkvovými slížemi a čerstvými bylinkami. Doporučuji co nejdříve vyzkoušet, nebudete litovat!

TIP navíc:

K této polévce se krásně hodí krevety. Stejně jako do polévky, i do krevet použijeme vanilkovou sůl. Získají neodolatelnou exotickou chuť a to mě na tom "baví". Jsou velmi chutné a dokonale ladí s polévkou z červené čočky, kterou se prostě musíte ochutnat.

cockova_polevka_s_vanilkovou_soli

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení