Rajčatová polévka s vanilkovou solí

Je sladká a slaná zároveň, přesně jako vanilková sůl, která vznikla kombinací soli a mleté ​​pravé vanilky. "Recept mám od maminky, která nám ji jako dětem připravovala nejčastěji o víkendu. Říkali jsme jí „červená polévka“. My ji budeme připravovat z čerstvých rajčat, chuť je výraznější než z protlaku." Prozradila foodbloggerka Maria.

1200x628_rajcatova_polevka

Budeme potřebovat:

  • 8 -10ks větších rajčat
  • 2 - 3 PL olivového oleje
  • 1 PL hladké špaldové mouky
  • vanilková sůl
  • voda
  • mletý pepř
  • 1 PL třtinového cukru
  • 1 čl. sójové omáčky

Jak na to:

  1. Do středně velkého hrnce si nalijeme olivový olej, zpěníme a přisypeme mouku. Celé to trvá přibližně 2-3minuty. Následně přidáme rozmixovaná rajčata, trochu vody. V této fázi můžeme polévku dochutit mletým pepřem, cukrem, sójovou omáčkou a vanilkovou solí. Na celé polévce je nejlepší právě ta sůl, opravdu!
  2. Vanilková, exotická chuť je v celé vaší kuchyni. Polévku provaříme přibližně 20 minut a můžeme podávat. Dozdobíme bazalkou, parmazánem.

Dobrou chuť a dejte vědět, co říkáte vanilkovou sůl, jsme zvědaví na vaše reakce!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení