Šrekovy vafle s vanilkou

Zdravá, zelená snídaně! Dodejte tělu spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny hned zrána, radí foodbloggerka Maria - máma se závislostí na pečení dobrot a jedním dechem dodává: "Díky vanilce jsou vafle velmi chutné i jen tak samotné, takto je milují moje děti. Říkají jim Šrekovy wafle!"

Budete potřebovat:

  • 80g najemno umletých (zmixovaná) ovesných vloček,
  • 30g hladké špaldové mouky (můžete zaměnit za klasickou hladkou pšeničnou),
  • 1 vejce,
  • hrst špenátu
  • 200 ml mléka
  • 1čl vanilkové pasty
  • 1čl cejlonské skořice
  • 2čl kypřícího prášku

Postup:

  1. Všechny ingredience si umixujeme do hladké kaše, trvá to pár sekund.
  2. Směs dávkujeme do vaflovače, doporučuji si vaflovač před pečením vymazávat tukem, můžete použít sprej s kokosovým olejem. Je to velmi praktické a vydrží poměrně dlouho.
  3. Pečení si sledujte, doporučuji 3-5minút.
  4. Servírování je na každém z nás. Můžeme je přelít rozehřátou čokoládou, případně ji potřete domácí nutellou a ozdobte ovocem. 

Recept pro vás s láskou a péčí připravila foodbloggerka Maria.

1200x628 srekovy vafle s vanilkou