Korpus na cheesecake bez sušenek

Populární cheesecake můžete připravit na různé způsoby s různými příchutěmi a polevami. Méně pracný korpus je složen ze sušenek a másla. my vám ale přinášíme recept na korpus na cheesecake bez sušenek! Jednoduše a z několika ingrediencí vykouzlíte úžasný korpus a podle vlastní chuti a fantazie si ho ozdobíte. Nejoblíbenější korpus je mandlový, kokosový, oříškového a karamelový.

1200x628_korpus_na_cheesacake_bez_susenek

Mandlový korpus na cheesecake

  • 100g hladké špaldové mouky
  • 50g mandlové mouky
  • 30g ovesné mouky (mleté ​​ovesné vločky)
  • 80g moučkového cukru
  • 70g másla
  • 1čl vanilkové pasty
  • 1 vejce
  • špetka vanilkové soli

Oříškový korpus na cheesecake

  • 120g hladké špaldové mouky
  • 30g oříškového mouky
  • 50g špaldové ovesné mouky (mleté ​​špaldové ovesné vločky)
  • 80g moučkového cukru
  • 80g másla
  • 1 čl mleté ​​vanilky
  • 1 vejce
  • špetka vanilkové soli

Karamelový korpus na cheesecake

  • 150g hladké špaldové mouky
  • 1 PL slaného karamelu
  • 75g másla
  • 1 vejce
  • 90g moučkového cukru

Postup pro všechny tipy korpusů

  1. Korpus připravíme rozmixováním všech ingrediencí.
  2. Připravíme si kulatou formu na pečení s průměrem 28 cm a pomocí lžíce vytvarujeme korpus. Pečeme 10 minut na 170 stupňů.

Náplň na cheesecake

  • 500g mascarpone
  • 400ml kokosového mléka v plechovce
  • 180g řecký jogurt
  • 200g zakysané smetany
  • 2 domácí vajíčka
  • 3 PL javorového sirupu
  • 5 PL sladidla (moučkového cukru)
  • 1 čl mleté ​​vanilky
  • 1 citron (kůra a šťáva)
  • 1 lžíce hladké mouky

Lime Curd

Jak na náplň:

  1. Všechny suroviny na náplň si předem vyndáme z lednice. Suroviny by měly být pokojovou teplotu.
  2. V kuchyňském robotu si na nízkých otáčkách umixujeme mascarpone, kokosové mléko, jogurt a smetanu, přidáme cukr, vajíčka, mletou vanilku a javorový sirup. POZOR: Hmotu mícháme na nízkých otáčkách, mohla by se srazit.
  3. Na závěr přidáme prosátou mouku se sladidlem, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme na předpřipravený korpus.
  4. Pečeme 50 minut na 160 stupňů. Po upečení necháme při pootevřené troubě vychladnout, později přendáme do chladničky.

Jak na Lime Curd:

  1. Nejdříve si utřeme cukr s vajíčky do pěny, přidáme kůru a šťávu a vanilkový extrakt.
  2. Nad párou směs mícháme 5-7minút, hustou směs prolisujeme přes síto. Odložíme.
  3. Druhý den naneseme na vychlazený cheesecake a dozdobíme.

Dobrou chuť přejeme!

Dejte nám vědět, který korpus se Vám líbí nejvíce. Foodblogerka Maria nejraději připravuje mandlový korpus na cheesake, který vyfotila se skvělým sladko - kyselým lime Curd.

Podělte se s námi o Vaše výtvory, rádi je na našem webu zveřejníme!

1080x1080_korpus_na_cheesacake_bez_susenek

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení