Korpus na cheesecake bez sušenek

Populární cheesecake můžete připravit na různé způsoby s různými příchutěmi a polevami. Méně pracný korpus je složen ze sušenek a másla. my vám ale přinášíme recept na korpus na cheesecake bez sušenek! Jednoduše a z několika ingrediencí vykouzlíte úžasný korpus a podle vlastní chuti a fantazie si ho ozdobíte. Nejoblíbenější korpus je mandlový, kokosový, oříškového a karamelový.

1200x628_korpus_na_cheesacake_bez_susenek

Mandlový korpus na cheesecake

  • 100g hladké špaldové mouky
  • 50g mandlové mouky
  • 30g ovesné mouky (mleté ​​ovesné vločky)
  • 80g moučkového cukru
  • 70g másla
  • 1čl vanilkové pasty
  • 1 vejce
  • špetka vanilkové soli

Oříškový korpus na cheesecake

  • 120g hladké špaldové mouky
  • 30g oříškového mouky
  • 50g špaldové ovesné mouky (mleté ​​špaldové ovesné vločky)
  • 80g moučkového cukru
  • 80g másla
  • 1 čl mleté ​​vanilky
  • 1 vejce
  • špetka vanilkové soli

Karamelový korpus na cheesecake

  • 150g hladké špaldové mouky
  • 1 PL slaného karamelu
  • 75g másla
  • 1 vejce
  • 90g moučkového cukru

Postup pro všechny tipy korpusů

  1. Korpus připravíme rozmixováním všech ingrediencí.
  2. Připravíme si kulatou formu na pečení s průměrem 28 cm a pomocí lžíce vytvarujeme korpus. Pečeme 10 minut na 170 stupňů.

Náplň na cheesecake

  • 500g mascarpone
  • 400ml kokosového mléka v plechovce
  • 180g řecký jogurt
  • 200g zakysané smetany
  • 2 domácí vajíčka
  • 3 PL javorového sirupu
  • 5 PL sladidla (moučkového cukru)
  • 1 čl mleté ​​vanilky
  • 1 citron (kůra a šťáva)
  • 1 lžíce hladké mouky

Lime Curd

Jak na náplň:

  1. Všechny suroviny na náplň si předem vyndáme z lednice. Suroviny by měly být pokojovou teplotu.
  2. V kuchyňském robotu si na nízkých otáčkách umixujeme mascarpone, kokosové mléko, jogurt a smetanu, přidáme cukr, vajíčka, mletou vanilku a javorový sirup. POZOR: Hmotu mícháme na nízkých otáčkách, mohla by se srazit.
  3. Na závěr přidáme prosátou mouku se sladidlem, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme na předpřipravený korpus.
  4. Pečeme 50 minut na 160 stupňů. Po upečení necháme při pootevřené troubě vychladnout, později přendáme do chladničky.

Jak na Lime Curd:

  1. Nejdříve si utřeme cukr s vajíčky do pěny, přidáme kůru a šťávu a vanilkový extrakt.
  2. Nad párou směs mícháme 5-7minút, hustou směs prolisujeme přes síto. Odložíme.
  3. Druhý den naneseme na vychlazený cheesecake a dozdobíme.

Dobrou chuť přejeme!

Dejte nám vědět, který korpus se Vám líbí nejvíce. Foodblogerka Maria nejraději připravuje mandlový korpus na cheesake, který vyfotila se skvělým sladko - kyselým lime Curd.

Podělte se s námi o Vaše výtvory, rádi je na našem webu zveřejníme!

1080x1080_korpus_na_cheesacake_bez_susenek