Božská zmrzlina s černým čajem a vanilkovou solí

Budete potřebovat:

Black Tea Ice Cream_maly

Připravte si základ:

  1. Nalijte smetanu a mléko do kastrůlku, přidejte sypaný čaj a postavte na vodní lázeň. Přidejte ½ šálku cukru, čaj, sůl a metličkou šlehejte, až bude směs horká (nesmí se vařit). Odstavte a nechte 5 minut odpočinout.
  2. Hrnec sundejte ze sporáku a přeceďte přes jemné sítko. Čajové lístky pořádně vymačkejte, zmrzlina bude mít více chuti.
  3. Připravte si ledovou lázeň: Vodu a led dejte do hrnce a na něj posaďte misku.
  4. Žloutky vyšlehejte se zbytkem cukru a vanilkovou solí do pěny. Během šlehání přidejte ke žloutkům dvě lžíce horké mléčné směsi - vajíčka se prohřejí a během další přípravy se nesrazí. Nepřestávejte šlehat a po lžících přidávejte horkou směs. Takto postupně přidávejte alespoň polovinu horké směsi. 
  5. Teď už můžete přelít celou zbývající půlku žloutkové směsi k mléčné. Vše dejte na sporák na vyhřátou vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte.

zmrzlina1

Dokončete zmrzlinu!

  • Postupně vzniká pudinková směs, kterou za stálého míchání několik minut pozvolna provařte. Zmrzlinovou směs odstavte a promíchejte
  • Pomalu zmrzlinovou směs nalévejte do misky na ledové lázni a neustále míchejte, aby se vám nevytvořily krystalky. Celou směs promíchávejte na ledové lázni 3-5 minut do úplného ochlazení.
  • Vychlazenou směs dejte přes noc do ledničky.
  • Druhý den zmrzlinovou směs nalijte do zmrzlinovače a dokončete. Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte nádobu se směsí do mrazáku a každou hodinu ji dojděte promíchat, dokud nebude úplně pevná.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení