Vanilková kolečka s čokoládou a kokosem

vanilkova_kolečka_mala1

Na linecké těsto:

  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 300g hladké mouky
  • 2 žloutky 
  • cukr s mletou vanilkou na posypání
  • vanilkový extrakt - 2 kávové lžičky

Příprava lineckého těsta s vanilkou

Hladkou mouku prosejte na vál, přidejte změklé máslo, cukr, žloutky a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto.

Těsto pevně zabalte do potravinářské folie a dejte odpočívat na noc do chladničky.

Druhý den...

Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 160°C. Plech si vyložte pečícím papírem. Linecké těsto vytáhněte z lednice a ještě chladné je vyválejte na tenký plát. Vykrajujte různé tvary lineckého cukroví a dávejte je na plech. Pečte asi 10 minut, upečené těsto poznáte tak, že je narůžovělé. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout na rovné podložce nebo na husté mřížce. Linecké nedávejte na nerovné povrchy, zkroutilo by se vám a už byste kolečka neslepili dohromady.

Upečené linecké cukroví potřete marmeládou (nejlépe jahodovou) a kolečka spojte.

Kolečka namáčejte v misce s rozpuštěnou čokoládou a pak obalte kokosem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení