Vanilková kolečka s čokoládou a kokosem

vanilkova_kolečka_mala1

Na linecké těsto:

  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 300g hladké mouky
  • 2 žloutky 
  • cukr s mletou vanilkou na posypání
  • vanilkový extrakt - 2 kávové lžičky

Příprava lineckého těsta s vanilkou

Hladkou mouku prosejte na vál, přidejte změklé máslo, cukr, žloutky a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto.

Těsto pevně zabalte do potravinářské folie a dejte odpočívat na noc do chladničky.

Druhý den...

Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 160°C. Plech si vyložte pečícím papírem. Linecké těsto vytáhněte z lednice a ještě chladné je vyválejte na tenký plát. Vykrajujte různé tvary lineckého cukroví a dávejte je na plech. Pečte asi 10 minut, upečené těsto poznáte tak, že je narůžovělé. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout na rovné podložce nebo na husté mřížce. Linecké nedávejte na nerovné povrchy, zkroutilo by se vám a už byste kolečka neslepili dohromady.

Upečené linecké cukroví potřete marmeládou (nejlépe jahodovou) a kolečka spojte.

Kolečka namáčejte v misce s rozpuštěnou čokoládou a pak obalte kokosem.