Superstar mezi buchtami na plech! Višně dodají čokoládě ten správný šmrnc. Pokud zrovna není jejich sezóna, nebojte se sáhnout po rybízu, malinách nebo třeba arónii.
Budete potřebovat
![]() |
Na višňový rozvar
Na perník
|
Na čokoládovou polevu
- 1 kelímek zakysané smetana
- 1 tabulka horké čokolády
Jak na to:
- Předehřejte troubu na 160 stupňů.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olej a všechno koření. Pak přimíchejte ostatní suroviny a celou směs důkladně promíchejte.
- Těsto vylejte na hlubší plech a pečte asi 40 minut.
- Mezitím si připravte rozvar z višní. Ovoce dejte do hrnce, zasypte cukrem, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat, až se rozvaří. Propasírujte a rozmixujte. Přidejte želatinu podle návodu na obalu, ale přidáme jen polovinu potřebné dávky - nechceme, aby rozvar protekl celým koláčem a rozmáčel ho, proto jej takto z části zpevníme.
- Koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladit. Polijte připraveným rozvarem, nechte ztuhnout v lednici.
- Připravte si čokoládovou polevu: Čokoládu rozpusťte v horké lázni, poté ji přimíchejte do zakysané smetany. Rychle rozšlehejte a ihned nalijte na vychladlý koláč.


