Jablečno - dýňová přesnídávka s cejlonskou skořicí

Každoroční podzimní zavařování má v rodině foodblogerky Marii dlouholetou tradici: "Zavařujeme různé ovoce či zeleninu, připravujeme si domácí sirupy, džemy či přesnídávky. V naší rodině jsou velmi oblíbené jablečné s hruškami, švestkami či dokonce i s hokkaido dýní. Přiznám se, že mě skvělá chuť mile překvapila .. Dýně hokkaido se dnes již běžně využívá na sladké pečení, tak vyzkoušejte i tuhle přesnídávku. Využili jsme kořeněnou chuť a vůni cejlonské skořice, sladkou chuť jablek a meruněk."

Nabízíme Vám další podzimní recept, který ocení zejména maminky na mateřské dovolené. Na přípravu budeme potřebovat:

1200x628_jablecno_dynova_presnidavka_skorice1

  • 500g jablek
  • 150g meruněk
  • 150g dýně hokkaido
  • 1 balení zlatého klasu
  • 5 PL kokosového cukru
  • 2 PL cejlonské skořice
  • 1 čl kyseliny citronové

Příprava a postup:

  1. Jablka, meruňky a dýni hokkaido si omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Do hrnce vložíme nejdříve hokkaido, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme do poloměkka. Postupně přidáváme jablka a meruňky. V tomto bodě procesu dochutíme cukrem a cejlonskou skořicí.
  2. Voda ve směsi pomalu mizí, přichází na řadu zlatý klas, který rozděláme v odebrané vodě z hrnce. Zlatý klas přilijeme do hrnce se směsí, provaříme a vypneme. Přesnídávka zůstává stále řídká.
  3. Ještě teplou směs přelijeme do zavařovacích lahví a sterilujeme přibližně 15 minut. Otočíme víčkem dolů a necháme odpočívat 24 hodin.

Co říkáte na další tip zdravé svačinky pro malé i velké? Nebojte se experimentovat s námi: Cejlonská skořice přesnídávku provoní, vyzvedne kořeněnou chuť této podzimní pochoutky.

Pravá domácí výživa Vás přenese do voňavé babiččiny zahrady .. nevěříte? Vyzkoušejte podzimní dobrotu a podělte se s námi o Váš názor.

Dobrou chuť přejeme!

1200x628_jablecno_dynova_presnidavka_skorice (1200 x 628 px)

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení